Malgrat que la seva cara no reflectís la màxima expressió de felicitat, Shakira ha tornat dels EUA havent complert els seus objectius. El primer, rellançar encara més l'èxit i l'impacte de 'Session#53', la cançó-venjança contra Gerard Piqué. El segon, criticar l'exfutbolista i pare dels seus fills Milan i Sasha davant de l'audiència estratosfèrica del 'The tonight show starring Jimmy Fallon', el programa dels programes de la televisió mundial. La visita de la colombiana, amb la canalla present entre bambolines, va deixar ben clar que Shakira és una número 1. Cantant, ballant i esbudellant és imbatible, no hi ha qui li faci ombra. El càstig continua i s'expandeix, ara ja només queden petites àrees ignotes de l'Àsia Central que no hagin sentit  a parlar del culebrot. 

Durant aquests dies a Manhattan hem pogut percebre una Shakira crescudíssima. Acompanyada pels fills de 10 i 8 anys, el gran botí que ha arrabassat de les mans del seu ex, l'artista se sap guanyadora de la batalla mediàtica mainstream, la de gran consum. Els seus fans són més arreu del món i més sorollosos. Una de les últimes incorporacions és una altra famosa cantant internacional, que va aprofitar un descans d'un dels seus concerts per deixar anar una pulla contra Gerard Piqué. Parlem d'Adele, per a qui el català "està en problemes". Una reflexió que tot i no aportar gaire cosa en el seu contingut, sí que crida l'atenció per la importància del personatge. Normal que Shakira se senti recolzada i fins i tot levitant dos pams sobre la terra. 

Shakira The Tonight Show Jimmy Fallon Youtube
Shakira al 'The Tonight Show starring Jimmy Fallon' / Youtube

El vestuari de Shakira a Nova York amaga un petit gran secret

L'excursió americana ens ha deixat un altre detall que potser havia passat més desapercebut. Un complement del look de la cantant que l'acompanya últimament allà on va, i que no són les dessuadores dissenyades per la seva neboda amb el lema "las mujeres no lloran, las mujeres facturan". Han de fixar la vista més abaix, al seu calçat. La seva maleta anava plena de vambes, totes elles amb una particularitat: estaven modificades per elevar-les uns centímetres sobre la seva estatura habitual. Alces, vaja. No se separa d'elles, tampoc quan en compania dels petits de la casa. L'altura oficial de Shakira és 1'57, Milan i Sasha encara no hi arriben però la passaran aviat. Amb aquests extres d'uns 5-10 centímetres més, però, l'espera serà una mica més gran.

SHAKIRA A L'AEROPORT DE BARCELONA:

Shakira hijos aeropuerto Barcelona
Shakira amb Milan i Sasha a l'aeroport de Barcelona / GTRES
Shakira alzas hijos aeropuerto Barcelona
Shakira amb alces / GTRES

SHAKIRA A NOVA YORK:

Shakira hijos New York GTRES
Shakira amb Milan i Sasha a Nova York / GTRES
Shakira zapatillas alzas New York GTRES
Les alces de Shakira a Nova York / GTRES

Shakira crescuda amb Milan i Sasha, porta alces a les vambes

Des que va abandonar Barcelona de forma temporal el passat dijous hem vist diferents models de calçat esportiu als peus de la de Barranquilla, però totes elles presentaven les mateixes alteracions. Per això podem dir que se sent crescuda anímicament, però també en la literalitat: així és més alta. Quan puja als escenaris acostuma a dur sabates de taló, que a banda de ser més elegants actuen d'una manera similar en qüestions d'estatura. Sorprèn, però, que ho faci en un entorn tan familiar i privat. És un dels seus grans petits secrets, el de les alces. No sembla, però, que ho faci perquè la seva veu se senti d'una manera més global: això és pràcticament impossible, la veritat.

SHAKIRA A L'AEROPORT DE NOVA YORK:

Shakira con sus hijos aeropuerto GTRES
Shakira amb Milan i Sasha a l'aeroport de Nova York / GTRES
Shakira zapatillas alzas GTRES
Les alces de Shakira / GTRES

Ha tornat a posar els peus tunejats a Catalunya i ja somia amb fotre el camp de nou. En dues setmanes, si tot segueix segons les previsions, direm adéu a Shakira. I més d'un descansarà.