Shakira porta la veu cantant en el seu conflicte amb Gerard Piqué. En tots els sentits; el literal i artístic, així com el metafòric, el de la brega. Ella marca els temps, ella introdueix nous elements a la batalla, ella acusa. Ella mana. És la seva venjança, i no serem nosaltres qui li negarem aquest dret. Ha patit, ha plorat, ha perdut. La seva situació és dolorosa i la ferida no cicatritza. Ara bé, en qualsevol disputa cal escoltar les dues versions de la història. Cosa que no s'està produint, ni molt menys. Piqué, més enllà de jocs i conyes, no ha dit ase ni bèstia públicament. Potser perquè no li convé, però també podria ser per no fer més gran l'incendi. Tampoc Clara Chía, ni d'altres afectats en l'enrenou: per exemple, la mare de l'ex futbolista i empresari, "la sogra", a la que tracta amb desdeny a la cançó 'Sessió 53' amb Bizarrap, i a la que envia missatges des del balcó de la mansió d'Esplugues, ja que són veïnes: bruixes a la finestra i música a tot volum.

Montserrat Bernabeu està trista i indignada. Així ho explica el seu entorn en una exclusiva a Lecturas. La doctora i responsable de la Fundació Guttman està patint la còlera de la colombiana, amb la que sempre ha tingut una gran relació. Shakira li deia "mi suegrita", res a veure amb la realitat actual. Bernabeu ha estat al seu costat, l'ha ajudada en els moments difícils. Era una més de la família. Recorden que "se volcó con su nuera cuando discutían y su hijo se marchaba de casa". I afegeixen que "Piqué viajaba mucho y ella pasaba desapercibida, ya no la trataban como una estrella. Pasó periodos depresivos y Montserrat siempre estuvo a su lado. Luchó por la reconciliación hasta que su hijo le dijo que era imposible".

Shakira y Montserrat Bernabeu madre Piqué GTRES
Shakira i Montserrat Bernabeu, mare de Gerard Piqué / GTRES

D'amigues i confidents a enemigues íntimes: com va canviar la relació entre Shakira i la mare de Piqué 

El relat es fa més dur quan toca el tema més sensible, els fills de la parella i néts de la Montserrat i Joan Piqué. Els avis els adoren i s'han fet càrrec d'ells sempre: "A pesar de tener nanis acaban cenando y haciendo los deberes en casa de los abuelos". Pel bé d'en Milan i Sasha, l'àvia va recomanar Piqué que signés l'acord de custòdia per tal que comencessin una nova vida a Miami. "Cada día que pasa aquí es una tortura para Shakira, es mejor que los niños tengan un horizonte despejado". Un acte de generositat que no ha estat correspost com es mereixeria. Les coses van començar a torçar-se entre elles el passat mes de maig, quan la parella ja vivia separada però encara no s'havia fet pública la ruptura. Un missatge de l'artista a xarxes adreçat a Piqué, la guspira: "Eres un ser humano excepcional y un ejemplo de sinceridad para tus hijos. ¡Te queda mucho por darnos!" Bernabeu se'n feia creus, era una forma de pressionar el seu fill. I li va retreure la seva actitud. Aquí tot salta pels aires.

Mare Piqué Lecturas
La mare de Piqué, Montserrat Bernabeu, dolguda amb Shakira / Lecturas
Shakira Milan y Sasha Piqué GTRES
Shakira amb Milan i Sasha Piqué Mebarak / GTRES

Shakira cruel, prohibeix Milan i Sasha dir els avis amb els apel·latius d'afecte catalans

La descripció que fan de la colombiana es torna cruel. Enfadada pel toc d'atenció, es va prendre molt malament que la família política comencés a desfer l'entramat societari conjunt. I saber que Clara Chía ja formava part de la vida dels sogres va ser la gota final. La reacció, fer servir els nens per castigar-los: els va prohibir dir-los amb els apel·latius d'afecte catalans que Milan i Sasha havien fet servir sempre: avi a Joan, ona, de iaiona, a Montserrat. La raó? "Le ponía triste". El marcatge de Shakira sobre els infants es va reproduir aquest passat dia de Reis, amb els nens passant les festes amb Gerard i els seus pares a la Cerdanya. "Llamaba constantemente, los niños estaban más pendientes del móvil que de disfrutar. Montserrat le dijo a Gerard: para esto ya". No ha estat pas així. I la iaiona està dolguda i indignada

Milan Sasha Gerard Piqué / Foto: EFE
Milan, Sasha i Gerard Piqué / EFE
Clara Chía i Montserrat Bernabeu Twitter
Clara Chía i Montserrat Bernabeu / Twitter

La tristesa no és patrimoni exclusiu de Shakira. Hi ha més afectats en aquesta història. I els que més preocupen són els nens, els més vulnerables i els que més han perdut.