Al bell mig d'una temporada televisiva convulsa i amb més moviments que mai sortia a la llum una de les informacions que més trastoca l'imaginari de l'audiència. Per qüestió de costums, per la inèrcia d'aquell que encén la caixa tonta esperant trobar allò a què està acostumat. Pedro Piqueras, un dels periodistes en actiu amb més trajectòria en els mitjans de comunicació i cara visible dels informatius de Telecinco des de fa disset anys, es jubila. Decisió meditada que donarà pas a una nova etapa a la cadena, en què es torna a repetir la jugada d'emportar-se a un dels rostres més reconeixibles de TVE: Carlos Franganillo li agafarà el relleu en l'inici del 2024.

Pedro Piqueras   T5
Pedro Piqueras. / Telecinco

Amb tot, encara no s'havia pronunciat en profunditat sobre aquest moment transcendental en la seva vida. Fa aproximadament un any va parlar a El faro de Cadena SER quan la seva retirada encara no era pas efectiva: "Si me fuera, me iría de acuerdo con lo que es la empresa y despacito. Como ha sido mi vida siempre, mantendría una discreción". I així ho està fent, tot i que l'ocasió no deixa de ser idònia per fer retrospectiva. Una mirada enrere amb què revisitar tants anys en la professió en una entrevista al Chester de Risto Mejide, en què el publicitari també ha indagat en el seu parer en matèria d'assumptes polítics com la recent investidura i formació del nou govern de Pedro Sánchez. El presentador parla del líder socialista com un polític "muy hábil".

piqueras risto chester cuatro
Risto Mejide i Pedro Piqueras al Chester. / Cuatro

"Podemos discutir con quién ha llegado a tener las relaciones al final, con quién ha llegado a acuerdos, que en eso cada uno tiene su opinión. Pero sí que es cierto que sin tener la mayoría de los votos ha conseguido hacer un gobierno. Veo que persigue un fin y lo consigue", exposa Piqueras, no sense posicionar-se pel que fa a la llei de l'amnistia"¿Crees que le viene bien al país?", plantejava el conductor de l'espai, a la qual cosa l'entrevistat ha respost taxatiu, asseverant que "soy partidario de la ley de amnistía incluso antes de todo esto". Amb matisos, però. "Que sea por unos votos a favor eso es lo que a mi ya no me cuadra tanto como le pasa a mucha gente, pero había que llegar a ella. Tal vez como un acto magnánimo de un gobierno establecido. Había llegado el momento de entenderse, de superar las cosas para colaborar", s'explica.

Ja ficats en política, Mejide també l'interpel·la sobre els enfrontaments entre els dirigents dels partits que s'han produït en els últims mesos. No s'ha tallat sobre Ayuso després de recuperar el surrealista tall en què la de Madrid assegura allò de "me gusta la fruta" i la defineix com algú que "dice cosas bárbaras". Això i que, des del seu prisma, no li està posant gens fàcils les coses al líder dels populars, donat que "está asumiendo el papel de la oposición ella y parece como si estuviera poniendo trabas a la oposición que debe ejercer Núñez Feijóo". Piqueras també parla del seu tracte amb Santiago Abascal, a qui va poder entrevistar després que el de Vox l'hagués titllat de "manipulador". "Yo estaba preocupado por si en medio de la entrevista soltaba una de estas y se levantaba y se iba. Porque la entrevista era dura. Le hice una entrevista durísima, reconozco que no tuve mucha misericordia".

Pedro Piqueras al 'Chester'. / Cuatro
Pedro Piqueras al 'Chester'. / Cuatro

Pedro marxa de la tele deixant-nos declaracions interessants. I sense fer ús dels seus adjectius estrella. Ni terrible, ni apocalíptic. Sincer, si més no.