Pedro Sánchez ja pot presumir d'haver estat investit president del govern espanyol de nou. Ha estat complicat, però ho ha aconseguit després d'interminables sessions de negociació amb els representants de Junts. Que Sánchez sigui president implica l'aprovació d'un dels requisits inexorables que els independentistes reclamaven: la llei de l'amnistia. Tot enmig d'unes protestes i manifestacions ultres que han fet l'assumpte encara més complex. Cartells amb consignes feixistes a dojo i fins i tot l'asseveració que la democràcia ha mort el persegueixen des de fa dies. Què més donarà. Hi ha govern.

pedro sanchez investidura efe
Pedro Sánchez, president. / EFE

Agradi més als seus afins o menys a l'oposició, la realitat és que Sánchez torna a estar al comandament. És inexorable, com també ho és que són incomptables els rostres que han volgut donar-li l'enhorabona pel seu èxit de forma pública. Polítics d'aquí i d'allà s'han congratulat a través de les xarxes socials per la reelecció socialista. També famosos d'altres varietés, i si una felicitació s'emporta la palma, aquesta és la de Jorge Javier Vázquez. Ja se sap que entre el presentador de l'extint Sálvame i el líder del PSOE hi ha bona sintonia. Impossible oblidar quan, allà pel 2014, el polític va cridar en directe al programa de La Fábrica de la Tele per xerrar amb el badaloní. D'alguna forma, volia recuperar el seu vot. Ho va aconseguir amb un enteniment en matèria d'acabar amb el maltractament animal. Al mateix plató on Jorgeja deia allò de rojos y maricones. Vermell, el color de Pedro. Ais.

jorge javier salvame pedro sanchez telezinco
La trucada de Pedro a Sálvame. / Telecinco

El català va tornar a Telecinco al setembre després d'un recés espiritual més que necessari. Una temporadeta allunyat dels focus per centrar-se en ell i tornar amb força després de l'abrupte adeu del seu emblemàtic cortijo. Ni tan sols es va acomiadar d'ell en persona i tampoc no va acabar de presentar l'edició de Supervivientes que estava en antena. En qualsevol cas, l'espera va valer la pena. De la mà de la mateixa productora, Mediaset apostava per Cuentos chinos, un nou espai per a ell amb col·laboradors de la talla de Susi Caramelo o Celia Villalobos. La idea era fer front a El hormiguero de Pablo Motos a la franja del 'access', però la jugada no els va sortir del tot bé. Tres setmanes després de l'estrena, cancel·lada. Jorge es va lamentar, però s'ho va prendre amb humor. Una manera de procedir que no ha volgut evitar tornar a utilitzar en la seva particular reaparició a la xarxa.

isa pantoja jorge javier sopars de duro|contes xinesos telezinco
Isa Pantoja i Jorge en Cuentos chinos. / Telecinco

Com avançàvem, Vázquez s'adreça directament a Pedro Sánchez. A Perro, en realitat. Per això de Perro Sanxe. La instantània és impagable. El comunicador, posant sense roba, vestit només amb un banyador minúscul. Ubicat en una platja desconeguda, malgrat que la cartelleria que ofereix caipirinhes podrien fer-nos deduir que, sense cap dubte, es troba al Brasil. Allunyat del món, però dedicant-li al presi una proposició indecent com poques. "Perro, hazme tuyo una vez más". Això i una perlita al líder del PP amb el toc just d'autocomèdia: "Feijóo va a durar en el Congreso lo que 'Cuentos Chinos' en Telecinco".

Els seguidors aprofiten la publicació per reclamar la seva tornada a la televisió. El seu Pedrito, ara per ara, no li ha contestat.