La notícia de l'últim dels cops de volant que Mediaset dona en matèria de continguts enxampava tothom desprevingut el passat 20 de novembre. Dia D per anunciar a so de bombo i platerets l'enèsim dels canvis substancials per a una graella que no para de canviar i canviar, per després continuar canviant i canviant.

Ja s'anticipava en l'inici de la temporada televisiva, que res no feia pinta de tornar a ser com abans per al grup la gran aposta del qual sempre ha estat Telecinco. Mesos abans, la cadena es carregava Sálvame, una de les seves inconfusibles gallines dels ous d'or, per tal de donar pas a una altra etapa. Una era blanca i sense excés d'incisió en temes truculents, amb la pàtina velada d'una ideologia —indubtablement visible— impregnant les noves apostes.

Ana Rosa Quintana TardeAR
Ana Rosa Quintana, TardeAR. / Telecinco

Ana Rosa Quintana segueix, encara que no en el matí i amb el no massa reeixit TardeAR. Remetem a les xifres d'audiència, simplement. Sonsoles Ónega la supera pràcticament cada dia amb el seu Y ahora Sonsoles a Antena 3. Però vaja, que tampoc no és res un drama total per a la madrilenya perquè ho té tot pràcticament monopolitzat. A més de la franja de la tarda, la seva productora Unicorn Content és responsable de La mirada crítica, Vamos a ver, Fiesta i Cuatro al día, entre altres coses. En qualsevol cas, hi ha cartes que a Fuencarral no han funcionat malgrat les ganes de renovar-ho tot. Els Cuentos chinos de Jorge Javier Vázquez van durar tan sols deu emissions, sense anar més lluny. Ara bé, el que potser ningú no esperava és l'últim dels girs de guió.

sopars de duro|contes xinesos telezinco
Cuentos chinos. / Telecinco

Es podia predir, això segur. El quan com i qui és el que no estava tan clar. Pedro Piqueras, un dels rostres més reconeixibles dels serveis informatius de Telecinco, s'acomiadarà voluntàriament de la televisió després de 17 anys. Té 68 anys i ja es vaticinava que això arribaria en algun moment, perquè massa estava estirant l'arribada d'una jubilació anhelada i merescuda. Fa tan sols un any, el periodista li explicava a Mara Torres en El faro de Cadena SER que li costava retirar-se. "Si me voy un día, que me iré, si no me echan antes, que todo es posible (...). Pero si me fuera, me iría de acuerdo con lo que es la empresa y despacito. Como ha sido mi vida siempre, mantendría una discreción".

Dit i fet. Piqueras se'n va, discret i tranquil, i ja té successor. Es tracta de, ni més ni menys que Carlos Franganillo, al capdavant de la segona edició del Telenotícies de TVE durant els últims cinc anys. Segueix els passos de David Cantero, que també va marxar de la pública per instal·lar-se en Telecinco, malgrat que no serà fins a finals d'any que el canvi es faci efectiu.

Sigui com fos, Franganillo ha volgut acomiadar-se de manera presencial de tot l'equip que l'ha acompanyat en la corporació amb un emotiu discurs que la seva companya M.J. Guerola ha difós a la plataforma X. "Estar en RTVE ha sido un auténtico privilegio y estar con vosotros un lujo. El haber sido la cara, o haber estado poniendo la cara, del trabajo que se hace en esta redacción para mí es realmente un honor inmenso. Y quiero que lo sepáis". Aprofitava, també, per deixar clar que la decisió no ha estat provocada per desavinences amb la que fins ara ha estat la seva casa. "Si me voy de aquí no es por ninguna pega con RTVE. Al revés, no tengo nada que recriminarle, todo lo contrario. Me han dado, y me habéis dado, más de lo que podía soñar".

Preciós. Per plorar i tot. El moment perfecte perquè algú entoni allò que cantaven els de Melocos. Que cuando me vaya, no caiga una lágrima por mí.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!