L'Estat espanyol està més polaritzat que mai: el panorama polític ha esclatat del tot i tenim dos bàndols diferenciats, els patriotes i els vendepatrias. Si encara no saben en quin dels dos sectors es troben, és que tenim un problema. La qüestió de l'amnistia ha acabat de dinamitar un ambient crispat, en el que el coco indepe, terrorista i etcètera, s'ha fet amb els comandaments de la nau i la pilota a tota velocitat contra el cor de la nació espanyola, santa i escollida per la divina providència. PP, VOX i altres grupuscles d'extrema dreta no deixen de xisclar des de fa dies. També se senten veus escandalitzades al PSOE, partit del govern. Les velles glòries, algunes d'elles momificades, es fan creus pel que consideren un atropellament als fonaments del país. Gent amb les mans tan netes com Felipe González, Alfonso Guerra i companyia. Aquests són els socialistes que exciten Ayuso, Aznar i Feijóo, qui acaben d'adoptar un nou membre en aquest selecte club.

Es tracta d'un actor molt valorat, veterà i imprescindible per entendre el panorama audiovisual espanyol des de fa dècades, Antonio Resines. Té 69 anys, grans èxits, pel·lícules de culte, premis, sèries que formen part de la història de la televisió. Les va passar molt magres amb el coronavirus, li va anar d'un pèl no haver de marxar anticipadament. La recuperació va ser lenta, dificultosa, i finalment feliç. Des de fa un temps és un home anunci, la cara recurrent d'una companyia de telecomunicacions o d'embotits. La seva participació en ficcions de cinema i televisió ha disminuït, però continua en actiu. On es prodiga més és en programes, com a convidat o entrevistat. Per exemple, fa un parell de dies a 'Plano General' de RTVE. Un espai desconegut per al gran públic, però que està vivint el seu moment àlgid gràcies a les declaracions de caràcter polític de l'Antonio. Jenaro Castro, home fort del PP a la Corporació, es fregava les mans.

Antonio Resines Pano General RTVE
Antonio Resines amb Jenaro Castro a 'Plano General' / RTVE

Si fa unes hores la gran actriu Marisa Paredes es convertia en viral per la seva reacció contra Isabel Díaz Ayuso a la capella ardent de Concha Velasco, el ressò de la mala lluna de Resines, atacant en la direcció contrària, han alegrat les nits de molts cayetanos i companyia. El de Torrelavega, a Cantàbria, es confessa socialdemòcrata i votant assidu del PSOE. Cosa que, evidentment, no farà mai més. Si més no, amb Perro Sanxe pactant amb Carles Puigdemont, amb els hereus d'ETA Bildu, amb el PNB... Vaja, hom diria que algú li ha pres la llibreta a Cayetana Álvarez de Toledo. “Lo que está pasando no es de recibo, muchos socialistas comparten esa misma idea, pero no la expresan por intereses propios. La amnistía implica la inexistencia de delito. Hay que decirle al electorado que el PNV y Junts son de derechas de toda la vida. EH Bildu no son socialdemócratas, son otra cosa. EH Bildu siguen siendo gente que viene de un sitio espantoso, son los continuadores políticos de ETA. A la gente se le ha olvidado esto y lo que estoy diciendo no es un discurso de derechas, es un discurso realista. Realista, clar, per a ell. 

Antonio Resines graba RTVE
Antonio Resines / RTVE

La reacció ha estat diametralment oposada. Hi ha una allau de descàrregues del vídeo de tots aquells que vagin de manifestació a Madrid, segur que tindran posat de banda sonora. És el nou Don Rafael Nadal Parera, però en actor. Després està la crítica dels que no combreguen amb la seva filípica. Que en són molts, també.  

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!