El divendres 11 de desembre va ser quan la Casa Reial va fer públiques les seves felicitacions de Nadal. Unes postals que han generat moltíssima polèmica. Tot i que no és res nou, ja que els Borbons no surten d'un escàndol i es posen a un altre. C'est la vie. Les estampes nadalenques del fatídic any 2020, marcat per la pandèmia del coronavirus, van firmades, atenció perquè és fort, per Sofia, fins aquí més o menys bé, i per Joan Carles. Com se't queda el cos? Sí, l'emèrit, refugiat als Emirats Àrabs des de fa mesos per fugir dels escàndols que el persegueixen, s'ha animat i, com si del dia dels Sants Innocents es tractés, ha firmar la postal de Nadal.

juan carlos congrés Europa Press

Juan Carlos, Europa Press

Un detall que, com era d'esperar, ha escalfat a molts i ha desencadenat una allau de crítiques contra el pare de Felip VI. Entre els atacs dirigits a l'exmonarca, destaquen les aplaudides paraules de la periodista Patrycia Centeno, especialista en estètica política i comunicació no verbal. En el seu compte de Twitter, juntament amb la imatge de la postal nadalenca d'aquest any, ha escrit: "Casa Reial envia la felicitació de Nadal del rei Joan Carles. La vergonya ni hi és, ni se l'espera". Boom.

Unes declaracions, per part de la periodista nascuda a Galícia però instal·lada a Catalunya de tota la vida, que ha acompanyat de la següent etiqueta: "Motius per fer-se republicana". Raó no li falta. La publicació de Centeno, amb més de 700 'm'agrada', acumula tota mena de comentaris, tots ells contra Joan Carles, qui viu la vida als Emirats Àrabs. 

Una prova més que el 2020 està sent un any del més surrealista. Primer la pandèmia del coronavirus, després l'escàndol del 'Merlos Place', la quasi però no marxa de Leo Messi del Barcelona, les declaracions bomba de Corinna, l'escàndol de les targetes black de l'emèrit  i ara la seva firma, des dels Emirats. Què serà el següent? Encara falten més de dues setmanes per acabar l'any. Queda temps. Facin les seves apostes.