L'escàndol de targetes black de la Família Reial creix cada dia. Si Joan Carles ha admès el frau fiscal pagant 700 mil euros a Hisenda és que movien milions. Segons la justícia, els sis Borbons que pagaven en negre eren Joan Carles, les dues infantes Elena i Cristina, dos dels nets, Froilán i Victoria Federica, i la fins ara immaculada reina Sofia. L'octogenària ha passat dècades de perfil, donant suport als animals o a l'òpera. El pacte era clar: a canvi d'acceptar les banyes callada, parava la mà. Qui ho ha vist clar és Jorge Javier Vázquez.

reina sofia puja GTRES

La reina Sofia ascendeix d'status, GTRES

El presentador més vist d'Espanya ha llegit el llibre Yo, el rey de Pilar Eyre i s'ha fet una idea d'en mans de qui ha estat Espanya 40 anys. No només d'un defraudador confés com Joan Carles sinó de la còmplice i beneficiària Sofia. I escriu a Lecturas: "Los aduladores publicaban que el rey era un simpático pichabrava y la reina una pobre infeliz que todo lo aguantaba porque estaba profundamente enamorada. Pero es una mujer ávida de poder que no duda en aguantar las mil y una humillaciones con tal de seguir conservando su estatus. Antipática, altiva, clasista y reaccionaria. La sociedad no tolera más engaños y tiene todo el derecho a saber quién hay detrás de cada institución". Implacable.

reina sofia joies or GTRES

Reina Sofia, enjoiada fins a les celles, GTRES

El badaloní escriu una de les columnes més seguides de la premsa i la fa servir per passar comptes de tants anys enganyat: "No quiero reyes como Juan Carlos y Sofía. En un mundo que está luchando contra una devastadora pandemia no deberíamos dar ni aceptar nada por sentado. Desconfiemos de aquellos que gritan: “Viva el Rey”, sin ton ni son. En el fondo desean que todo permanezca inalterable para seguir manejando con soltura los tenebrosos hilos de un mundo oscuro y corrupto". Aplaudiments.

Eyre i Vázquez publiquen a la mateixa revista catalana, Lecturas, i són dels pocs que s'atreveixen a dir això a Espanya de manera tan alta i clara. Mentrestant, diaris com El Mundo fan el ridícul titulant "Juan Carlos volverá en enero o cuando se archiven sus casos". O sigui, que torna demà o mai. La no notícia. Al final l'única manera de saber la veritat serà llegint premsa rosa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat