El vot és secret però no inconfessable. Les eleccions del 14-F han deixat un Parlament més independentista que mai i això fa pensar què deu haver votat la Barcelona del Upper Diagonal, la burgesia, l'artistocràcia i la plutocràcia catalanes. Un dels matrimonis més mediàtics és el de Manuel Valls i Susana Gallardo, hereva dels Laboratoris Almirall, divorciada de l'amo de Pronovias i una de les fortunes més importants de la ciutat. Casats en segones núpcies, el regidor de Barcelona que va abandonar Ciutadans ara es mulla. Què ha votat.

manuel valls susana gallardo GTRES

Susana Gallardo i Valls, GTRES

Valls va treure l'alcaldia que tenia guanyada ERC i Ernest Maragall per fer alcaldessa Ada Colau. A qui ha votat Valls. Als Comuns?  No encara. ¿A la seva excompanya a l'Ajuntament Eva Parera, ara a les llistes al PP? Tampoc. Als seus examics de Ciutadans? No pas. La resposta la dona a La Vanguardia: "Estoy muy triste por lo que ha pasado con Cs, se equivocaron. El PP ha tratado de abrirse a personalidades como Roldán, como Eva, pero nunca he votado conservador. Después de pensarlo mucho voté a Salvador Illa, a pesar de las ambigüedades durante el procés del PSC, a pesar del alto precio que estamos pagando por su coalición de gobierno con Podemos, y de lo insufrible de sus cesiones a Bildu y a ERC. Pero su discurso era la única alternativa al independentismo". Valls vota Illa.

valls iceta psc

Miquel Iceta i Manuel Valls, PSC

Els Gallardo-Valls viuen al Turó Park, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, la zona més noble i cara de Barcelona. En aquells carrers va guanyar Vox. Per sort Valls ha decidit que a la ultradreta, ni aigua. Ell és més del PSC. Poca sorpresa. Més interessant seria saber què ha votat Susana Gallardo. El seu barri és de Vox.