Aquest diumenge 26M a l'Escola Infant Jesús, a la Travessera de Gràcia de Barcelona, un candidat introduïa a l'urna per a l'alcaldia el cognom Maragall. Però no era com acostumava el nom del seu germà Pasqual, el millor alcalde de la ciutat, sinó el seu: Ernest Maragall i Mira. El guanyador de les eleccions en nom d'ERC afronta un mandat en minoria, amb 10 regidors, i es disposa a incorporar a l'Ajuntament altres grups polítics. Té tots els números de subjectar la vara d'alcalde de la capital del país i ho farà al costat de la mateixa persona que el va acompanyar a votar i que el va besar el dia i la nit electoral, la seva dona Pepa de Gispert Val.

ernest pepa voten EFE

pepa enrnest maragall sergi alcazar

ernest maragall peto esposa ACN

EFE / Sergi Alcàzar / ACN

L'esposa de l'alcalde Maragall té cert aire a l'esposa de l'altre alcalde Maragall: Diana Garrigosa. Dues dones fortes al capdavant de projectes socials. Garrigosa empeny la Fundació Maragall per lluitar contra l'Alzheimer i De Gispert és vocal de la Fundació Roure d'ajuda a la gent gran. A TV3 enfocaven dins el col·legi electoral la família del més que probable futur alcalde de Barcelona. Discreta en segon terme, una dona de mida petita però amb un somriure enorme: Pepa de Gispert. Anava acompanyada d'una de les dues filles del matrimoni i alguns dels seus 5 nets.

ernest maragall vota tv3

TV3

Un matrimoni a prova de bombes. Junts han seguit la trajectòria de servei públic, des de la Plaça de Sant Jaume a Brussel·les quan Ernest Maragall va ser escollit eurodiputat fa 5 anys a les llistes d'ERC. De la Conselleria d'Ensenyament del govern Montilla a la d'Exteriors amb el govern Torra. Roda el món i torna al born, al cap i casal, a l'Ajuntament on va començar fa 50 anys el jove Maragall. 

maragall i esposa ACN

ACN

De votar a l'escola prop de la casa familiar de Sarrià-Sant Gervasi a l'Estació del Nord on ERC celebrava que guanyava per primer cop en els 40 anys democràcia l'Ajuntament de Barcelona. Maragall pot exercir d'alcalde amb els ulls tancats. Perquè coneix el Consistori com ningú i perquè anirà ben acompanyat, amb Pepa de Gispert. La primera dama de Barcelona.