Una informació que hem recollit a EN Blau encara que costi trobar-la en altres publicacions. Parlem de Letícia, reina titllada de díscola amb arguments velats, i el rumor creixent que va ser infidel a Felip VI després que Jaime del Burgo, exmarit de Telma Ortiz, hagi assegurat que ell i la monarca van viure una història d'amor a l'esquena del món i la reialesa. Molt a l'estil Joan Carles i Bárbara Rey, però en l'era digital, perquè l'eina que ha emprat el pamplonès per treure a la llum aquest relat tan impactant com surrealista és ben contemporània. A través de la plataforma X, i en el context posterior a la publicació del personalíssim Letizia y yo de Jaime Peñafiel, el fill de l'expresident de Navarra ja havia deixat anar algunes pistes que preparava el dard definitiu contra la monarquia.

Letizia Ortiz y Jaime del Burgo, amantes en NYC, 2011, TV3
Letícia Ortiz i Jaime del Burgo a NYC, 2011. / TV3

Primer, concretava conceptes perquè ningú perdi el fil d'una narrativa digna de serial: "Las cuatro etapas a las que se refiere Jaime Peñafiel respecto a la relación Letizia Ortiz y Jaime Del Burgo, son las siguientes: 1) Relación amorosa, de 2002 a 2004; 2) Amigos y confidentes, de 2004 a 2010; 3) Relación amorosa, duradera y continuada, 2010 y 2011; 4) Como cuñados, 2012 a 2016. Es la tercera relación la que termina abruptamente después de dos años, a los pocos meses de la renuncia de Letizia Ortiz como princesa de Asturias, divorcio de Felipe y el establecimiento como pareja en Nueva York, que era lo que habíamos planeado". Fort, però encara més fort el que vindria després. Efectivament, remetem a la instantània de Letícia i el fulard que ha fet la volta a Internet amb un missatge que, en cas de ser cert, rebentaria la institució: "Amor. Llevo tu pashmina. Es como sentirte a mi lado. Me cuida. Me protege. Cuento las horas para volver a vernos. Amarte. Salir de aquí. Tuya".

Letizia embarazada pashmina Twitter
Letícia i la pashmina. / Twitter

L'escàndol és màxim, i encara així impera el silenci periodístic. Només alguns digitals, la televisió catalana i Pilar Eyre motu proprio se n'han fet ressò. Per què? Precisament va ser a TV3 que, fa uns dies, la periodista Laura Fa posava llum sobre l'assumpte, exposant que "la premsa de Madrid no es mira la monarquia de lluny com nosaltres. Tenen clar que és una venjança personal de Peñafiel i Del Burgo i no volen col·laborar si no hi ha proves". Amb tot, i per sort per als qui vulguin estar al cas de la qüestió, la pública apostava per comptar amb ella i Núria Marín per seguir desgranant l'assumpte al Col·lapse de Ricard Ustrell.

Laura Fa i Núria Marín a 'Col·lapse'. / TV3
Laura Fa i Núria Marín a 'Col·lapse'. / TV3

Més enllà d'ubicar l'espectador, Fa incidia en el fet que "la foto té molta mala llet perquè s'està tocant la panxaestant embarassada. La de Socialité creia convenient recordar que "s'ha dit que la foto està feta amb intel·ligència artificial", tot i que alguns portals de fact-cheking han asseverat que no hi ha cap mostra evident de manipulació.

Sigui com sigui, la presència de les cronistes catalanes a l'espai ha servit perquè la mamarazzi permeti llegir entre línies un secret a veus. "Tu em deies que no se n'ha parlat a Espanya, i és que a Espanya es parla fins a Joan Carles. A partir de Joan Carles cap amunt...", començava la Laura, a la qual cosa l'interpel·lava Ustrell amb el dubte de si "hi ha directrius que diuen 'aquí no has de parlar'? Us consten?""Nosaltres així no t'ho direm perquè volem seguir treballant a Espanya, però... La conclusió, si fos la gent que ens està veient, és que de Joan Carles cap a baix no es toqui. Infantas, Froilanes, Victorias Federicas... tot això, via lliure. Felip i Letícia, intocables". Qui ho havia de dir. 

"Jo em crec algunes coses, però Del Burgo s'ha flipat. I Peñafiel, que ja té 91 anys, que no escrigui llibres", deia Fa. Núria Marín creu que "és un deliri patriòtic, s'ha deixat portar pels colors de la bandera i se li n'ha anat de les mans". Seguirem atents.