El nou llibre de Jaime Peñafiel, 'Letizia y yo', està remenant el vesper del dia a dia de Zarzuela. Tractant-se del cronista reial, enemic número 1 de la reina d'Espanya, no podíem esperar menys. Ara, el que està passant a hores d'ara a les xarxes socials és singular. L'excunyat de Letícia, Jaime del Burgo, està posant a prova els nervis de la monarquia espanyola. Va de bomba en bomba: fa uns dies posava sobre la taula les capitulacions matrimonials lleonines que Felip va fer signar a la seva dona, i la seva intenció secreta d'aquesta de, en cas de divorci, impugnar-les i ensorrar els Borbons. Del Burgo actuava com un amic de la princesa, l'assessorava en un terreny pantanós. Després es casaria amb la Telma, un matrimoni de 4 anys i que no va acabar bé. El que no era conegut, però, era la relació íntima d'en Jaime i Letícia. Van ser nòvios. I el va deixar, precisament, pel futur rei d'Espanya. Boom. 

Atenció al missatge que es pot llegir al compte d'X d'en Jaime, aclarint conceptes sobre aquest serial tan impactant: "Las cuatro etapas a las que se refiere Jaime Peñafiel respecto a la relación Letizia Ortiz y Jaime Del Burgo, son las siguientes: 1) Relación amorosa, de 2002 a 2004; 2) Amigos y confidentes, de 2004 a 2010; 3) Relación amorosa, duradera y continuada, 2010 y 2011; 4) Como cuñados, 2012 a 2016. Es la tercera relación la que termina abruptamente después de dos años, a los pocos meses de la renuncia de Letizia Ortiz como princesa de Asturias, divorcio de Felipe y el establecimiento como pareja en Nueva York, que era lo que habíamos planeado". S'ha de llegir dues o tres vegades per acabar d'entendre-ho i descartar que sigui una broma de càmera oculta. Està dient el que sembla? Del Burgo va amb tot. I no calla, no. Embolica que fa fort.

Jaime del Burgo y Telma Ortiz
Jaime del Burgo i Telma Ortiz / GTRES

Aquest matí de diumenge, l'ex de Telma publicava una fotografia brutal i íntima. És del seu arxiu personal, i fa pensar que es tractaria d'un document enviat per Letícia a Del Burgo, durant el seu clímax amorós. L'actual reina en un lavabo davant del mirall, prenent-se una selfie amb un mòbil de fa uns quants anys, aparentment embarassada, tocant-se la panxa i clavant una mirada suggeridora. Va vestida amb un mocador, una pashmina, que té el seu què. Més detalls a la declaració d'amor que acompanya la imatge: "Amor. Llevo tu pashmina. Es como sentirte a mi lado. Me cuida. Me protege. Cuento las horas para volver a vernos. Amarte. Salir de aquí. Tuya". Tres preguntes: és real? I de quan és la imatge? Estava casada amb Felip? La cosa crema.

Letizia Del Burgo foto X
Letícia, la selfie a Jaime Del Burgo / X

Del Burgo, que viu entre Califòrnia i Londres, sap que està muntant un merder que podria ser d'època. Esbombar aquesta mena d'intimitats és d'una gosadia remarcable. Ha cavat una trinxera i no pensa abandonar-la; el seu compte ha estat reformat recentment, eliminant contingut antic i publicant aquest mena de còctels Molotov virtuals. Hi ha declaracions d'amor, però també d'intencions: "La cuenta está abierta a todo el mundo. Los que fueron bloqueados hasta ahora pueden añadirse si lo desean". L'aixeta s'ha obert i el que raja té un gust amarg per a Letícia. També per a Felip, òbviament. Bocabadats que seguim. Fantasia. 

Felipe Letizia Leonor EFE
Felip, Letícia i Elionor / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!