Siguem clars: tenim sobre la taula el gran escàndol de la monarquia espanyola. La reina d'Espanya, assenyalada com a infidel pel seu examant i excunyat, Jaime del Burgo. El fill del polític navarrès, mogut per interessos ideològics i set de venjança personal, ha convertit el seu modest compte a X en un circ de tres pistes. Un aparador fugaç, una mena de pop-up store, on ensenya i amaga fotos al lavabo, dedicatòries d'amor, cronologies del romanç, plans de futur, divorci i més fills. Fins i tot, amenaces de mort. Tot el peix que ven Del Burgo s'exhaureix a l'instant, 'me lo quitan de las manos'. Curiosament, però, som quatre gats els que seguim la història al detall als mitjans de comunicació. A Espanya, per descomptat. Hi ha ordres de tapar aquesta porqueria gegantina. La consigna, que no surti d'aquí.

Fa unes setmanes el matrimoni reial espanyol visitava Dinamarca. Un viatge marcat per la publicació, a la revista 'Lecturas', de les fotos de l'escapada furtiva i sospitosa del príncep Frederic amb Genoveva Casanova a Madrid. Una bomba internacional. A més a més, aquelles imatges de la consort espanyola amb cara de fàstic al costat de l'hereu escandinau acusat d'adúlter, i fent pinya amb l'agreujada Mary Donaldson, es van catalogar com un gest d'honorabilitat de l'asturiana. Sempre al costat de la víctima, vaja, o millor dit, contra el deslleial. Com va passar amb el seu sogre Joan Carles, per exemple. I mira què tenim finalment, resulta que tots són iguals. Infidel, però no renuncia al marit per la corona. Com la Sofia. I voler tapar-ho amb un silenci de formigó només la posa en evidència a Letícia, a Felip i a la institució. La censura dispara l'interès.

Letizia Del Burgo foto X
Letícia / X

Malauradament per a Zarzuela, el món els mira. L'espectacle és prou atractiu per a la premsa internacional, hi ha interès a tots els continents del globus. Diaris tan importants es fixen en el mateix: 'The Times', “va tenir una aventura després de casar-se amb el rei Felip”. 'The Telegraph', “va tenir marro amb el seu cunyat mentre estava casada”. D'altres més populars i sensacionalistes com 'Daily Mail' segueixen amb estupefacció el que s'està cuinant a Espanya, se senten les rialles des d'aquí. A Itàlia, a Austràlia, a França, a Grècia, també. “Jo era l'amant de Letícia” enamora als mitjans estrangers, com publiquen els hel·lens. No trobaran ningú que en faci sang de manera destralera. No cal, les frases de Del Burgo són més potents del que podien somiar. 

Letizia infiel The Times
Letícia infidel / The Times
Letizia infiel The Telegraph
Letícia infidel / The Telegraph
Letizia infiel DailyMail. jpg
Letícia infidel / Daily Mail
Letizia infiel Madame Figaro Grecia
Letícia infidel / Madame Figaro Grècia
Letizia infiel Italy 24 news
Letícia infidel / Italy 24 news

A Austràlia, la potent Sky News ho defineix com un escàndol, i destaca que els encontres entre Del Burgo i Letícia es van produir pocs mesos després d'una visita d'Estat dels reis d'Espanya al seu país. Cridanera la visió que té el Kenya Daily Post, “van festejar fins i tot després de casar-se amb Felip, abans que marxés i es casés amb la seva germana”, els detalls bruts els enlluernen. A Índia, l'Hindustan Times, parlen de "l'altra Família Reial". I la revista Grazia, de França, ho anomena com una "tempesta a la Família Reial Espanyola". És també important ressaltar, però, que els mitjans royal més importants i associats amb l'establishment callen: Paris Match, Point de Vue... Aquests sí que han abaixat el cap amb les trucades de Zarzuela. Però aturar un tsunami amb un dit és una feina tan absurda que veurem quan s'acaba el joc. De moment, la partida ja l'han perdut. Millor aclarim tot això i seguim endavant.

Letizia infiel Sky Australia
Letícia infidel / Sky Australia
Letizia infiel Daily Post Kenya
Letícia infidel / Daily Post Kenya
Letizia infiel Hindustan Times
Letícia infidel / Hindustan Times
Letizia infiel Grazia Francia
Letícia infidel / Grazia

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!