Les cuines de Masterchef comencen a semblar-se a un ring de boxa. No hi ha edició en la que no tinguem un combat entre dos púgils. Un n'és un campió, el xef i jurat català Jordi Cruz, expert en posar els concursants més díscols al límit. A l'altra cantonada, l'espàrring de torn, plantant-li cara amb més o menys sort i efectivitat. S'ha convertit en una rutina, i l'estrena de l'edició de les celebrities no va ser una excepció. De l'elenc "d'estrelles" que hi participen, sobresurt un gall: Jesús Castro, actor andalús amb cara de pomes agres i un tarannà a l'altura de la seva hipersensibilitat. El xoc entre tots dos va posar la sal i el pebre de l'arrencada.

Jordi Cruz Masterchef Celebrity menjant RTVE

Jordi Cruz Masterchef Celebrity menjant RTVE

Jesús Castro Masterchef Celebrity nerviós RTVE

Jesús Castro Masterchef Celebrity nerviós RTVE

Combinació perillosa per a aquells que concursen al talent culinari: no tenir ni idea de cuinar i substituir-ho per un ego colossal. Vaja, com ficar-li un dit a l'ull del xef català i preguntar amb sorna si fas nosa. Aquest seria el resum del comportament de Castro, famós per protagonitzar la pel·lícula 'El Niño', però que no passarà a la història de la gastronomia. Perdut, nerviós, irascible, fanfarró... Va destrossar i malbaratar la seva matèria prima, el bonítol, i el resultat van ser dos plats indescriptibles. Bé, millor dit, sí que hi ha una descripció: "una pedrada". És el que va dir el barceloní, sense ni tan sols haver-los tastat. Però és clar, la cosa venia calenta, perquè Cruz havia observat que Castro venia molt crescut, responen amb frases com "si tú lo dices....". El frec a frec, inevitable: "Tú, amigo mío, ¿a qué has venido aquí?" L'actor: "a aprender algo que me gusta": Cruz: "a aprender. Vale, te lo puedo dar. ¿Y a discutir conmigo?". Castro treia el macarró que porta dins seu: "¿Cómo? No. ¿Y tú conmigo?". El català li feia la creu, "aquí se viene con la verdad", afusellant les seves receptes. "El nivel de cocina es bajo y la actitud es muy nerviosa, muy insegura". L'aspirant sabia que s'estava ficant en un jardí, però no va fer un pas enrere. És més, deixava anar un "como esté bueno..." tan reptador com delirant.

Jordi Cruz Masterchef Celebrity RTVE

Jordi Cruz Masterchef Celebrity RTVE

Jesús Castro Masterchef Celebrity fàstic RTVE

Jesús Castro Masterchef Celebrity RTVE

Jordi Cruz va deixar que la resta de membres del jurat acabessin per rematar-lo: "¿Tú cocinas?". "Para sobrevivir". "Nadie te ha dicho entonces cómo cocinas". "No, y tampoco me quiero dedicar". El punyal, volant pels fogons, feia diana: "noooo, mejor que no", deia Pepe Rodríguez. La resta de concursants, com Gonzalo Miró, Juan José Ballesta, Raquel Meroño, Celia Villalobos, etcètera, feien ganyotes. Castro, ensorrat a les primeres de canvi. Això sí, continua en el xou, perquè finalment l'expulsat va ser un català: l'humorista igualadí David Fernández, força perdut en el seu paper de xef (però molt més simpàtic).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat