A Francesc Garriga se li ha girat feina. El periodista català té un nou i apassionant repte professional d'aquí a quatre dies, quan aterri als Estats Units per fer-se càrrec de la corresponsalia a Washington per Catalunya Ràdio, substituint la seva antecessora, Geni Lozano, que deixa el seu lloc a la capital nordamericana.

Garriga canviarà a partir del setembre els platós de TV3, on fins ara ha estat presentant el programa esportiu Onze per passar ara als carrers del D.C., on presumiblement tractarà més aviat temes polítics i socials. Una nova aventura laboral que Garriga agafa amb moltes ganes i emoció després d'una temporada de tele.

francesc garriga vaixell

Francesc Garriga, gaudint del Southern Cross al port de Barcelona / @fgarriga0

Abans de desplaçar-se als Estats Units, el periodista està gaudint d'unes necessàries i reparadores vacances gaudint de les bondats del mar Mediterrani i els seus racons paradisíacs. Des que va posar el punt i final i va acomiadar-se dels espectadors, amb algun aplaudit, valent i necessari discurs antihomòfob en els darrers dies, Garriga ha començat un periple de tranquil·litat total anant a buscar sol, aigua i descans absolut abans de la voràgine que li espera.

Que en tinguem constància, ha llogat un vaixell al Port de Barcelona ("Ara sí, arriben les vacances! Abans de reptes nous, descans! I mentrestant anem fent gestions pel què vindrà…"), ha estat quatre dies a Eivissa on ha sopat de relax total ("Already missing this. 4 dies a Eivissa ben aprofitats. Bons paisatges, bon menjar i, encara que sembli mentida, molta calma. En la millor companyia possible") i on ha visitat la Punta Galera ("Summer. La millor època de l’any. Platja, sol, avions, descans. Però aquest any, per mi, també un estiu especial. En companyia i envoltat de paperassa i preparació de nous reptes").

francesc garriga sopar eibissa

Francesc Garriga, sopant a Eivissa, "Bons paisatges, bon menjar i, encara que sembli mentida, molta calma" / @fgarriga0

francesc garriga punta gjpg

Francesc Garriga, a la Punta Galera a Eivissa, "platja, sol, descans" / @fgarriga0

francesc garriga piscina

Francesc Garriga, en la piscina d'un amic a Menorca, "En blau. El cel. El mar. La piscina. El banyador" / @fgarriga0

També ha estat a Menorca, com tants altres presentadors catalans, com Laia Ferrer, Marta Bosch, Risto Mejide o Santi Millán. Garriga ha estat, per exemple, a la Torre Son Ganxo ("En blau. El cel. El mar. La piscina. El banyador. Agafant embranzida pel què vindrà"). 

I ara ha abandonat els Països Catalans per anar una mica més cap a la dreta, cap a Itàlia, concretament cap a Sorrento. Vistes espectaculars, una cerveseta ben fresqueta i un platet d'olivetes al davant. No es pot demanar més. Això sí que és "La dolce vita" i no la que vivien Marcello Mastroianni i Anita Ekberg a la Fontana di Trevi.

francesc garriga sorrento

Un dels racons esplèndids que ha visitat Garriga en el seu viatge cap al sud d'Itàlia han estat els Bagni della Regina Giovanna, els banys de la Reina Giovanna, una de les platges més remotes i precioses de la zona que es troba al llarg dels rocosos penya-segats de Capo di Sorrento, prop d'un espectacular arc de pedra natural i les antigues runes d'una vila romana. Un tram de costa amb una piscina natural als quals s'hi accedeix en barqueta o a peu. I fins allà que ha anat Garriga.

Però un cop a la caleta, el que ha vist es feia difícil d'imaginar quan va tenir la idea d'acostar-s'hi. Perquè entre el grup de banyistes que es va trobar, la imatge que ell mateix ha publicat ofereix un detall ben curiós: un grup de ballarines, amb els seus tutús de ballet

francesc garriga cala italiana ballarines

Sobta veure, al costat d'homes i dones en banyador i biquini, veure el grup de noies fent pliés, relevés, pas courú o pirouettes mentre un fotògraf va immortalizant el moment. Sembla, però, fruit d'alguna gravació d'un film o anunci. Sigui com sigui, esperem que el que es trobi Garriga a partir d'ara, quan visqui i treballi a Washington, desperti la mateixa pau que aquestes imatges... Però molt ens temem que allà la cosa no és tan bucòlica.