L'aventura de Francesc Garriga a TV3 té les hores comptades. 'Onze', el programa esportiu que va estrenar ara fa un any, no ha obtingut els resultats esperats. Un fracàs que s'explica perfectament amb les dades d'una nit com la del 28 de juny. La selecció espanyola va jugar el millor partit de l'Eurocopa, passant a quarts de final en vèncer per 5 a 3 a Croàcia a la pròrroga, mentre que el poderós combinat francès, campió del món, s'estavellava als penals contra Suïssa amb la megaestrella Kylian Mbappé errant el llançament decisiu.

Prou 'xixa' per a un espai futbolero, oi? Doncs mentre Josep Pedrerol assolia rècord de la temporada a la residual MEGA, amb un 8'6%, Garriga es quedava a anys llum: 12.000 espectadors a Esports3, un 0'7%. 

Francesc Garriga Onze TV3

Francesc Garriga, ahir a 'Onze' / TV3

Josep Pedrerol récord El Chiringuito tuit

Josep Pedrerol va fer récord de la temporada a 'El Chiringuito'

Amb aquest panorama, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha pres una decisió sorprenent. Garriga pot estar ben satisfet: el treuen de la televisió i l'envien de tornada a Catalunya Ràdio com a corresponsal a Washington. Substituirà la periodista Geni Lozano, que abandona la seva posició a la capital dels Estats Units.

Un canvi molt cridaner, malgrat que la política i l'actualitat nord-americana no li és pas aliena: com recorda la Corpo a través d'una nota informativa, va formar part del centre de dades del programa especial que va conduir Laura Rosel amb motiu de les eleccions americanes. La seva destinació sembla un premi, i potser per això en Francesc lluïa tan tranquil i joiós prenent el sol durant el cap de setmana a Sitges.

Francesc Garriga a Estados Unidos tuit

Francesc Garriga torna a Catalunya Ràdio de corresponsal als Estats Units

Queda saber què passarà amb el seu legat, l''Onze', i si seguirà en antena amb d'altres conductors. El que és ben segur és que la notícia haurà corregut com la pólvora al departament d'Esports de TV3, on van rebre el seu nomenament com director i presentador de l'espai amb malestar, com va informar EN Blau. En tot cas, sort i encerts.