Per a enhorabona dels eurofans, les entrades per a Eurovisió 2023 sortien a la venda el dimarts 7 de març. La final del Festival de la Cançó de Eurovisió 2023 tindrà lloc el dissabte 13 de maig a la ciutat britànica de Liverpool, però aquest no serà ni de lluny l'únic dels 'shows' que el certamen musical més famós d'Europa aculli en la setmana eurovisiva per excel·lència. Com és habitual, la primera i la segona semifinal —celebrades el 9 i l'11 de maig respectivament— també se celebraran en el M&S Bank Arena i els fans acèrrims del format poden comprar els seus tiquets per no fallar a la cita. Vols estar al corrent de tot el que necessites saber sobre les entrades d'Eurovisió 2023? T'expliquem com i on comprar-les i els seus preus.

🔴 Eurovisió 2023, DIRECTE | Última hora de la Gran Final i Blanca Paloma
 

🎶 Eurovisió 2023: dates, cançons, on veure-ho i favorits de les apostes per guanyar el festival
 

🏆 Així van les apostes d'Eurovisió 2023: és Blanca Paloma una de les favorites per guanyar?
 

Quan surten les entrades per a Eurovisió 2023?

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) feia pública la data de llançament de les entrades per a Eurovisió 2023 el passat 2 de març i tan sols cinc dies abans del tret de sortida del període de venda de tiquets per a l'esdeveniment musical que congrega els seus seguidors internacionals de forma anual. Així és: a partir del dimarts 7 de març a les 13 h els eurofans de tot el món podien fer-se amb les seves entrades per veure Blanca Paloma i la resta de representants nacionals sobre l'escenari del M&S Bank Arena, l'estadi de la ciutat de Liverpool (Regne Unit) que ha estat elegit com a seu per al festival d'aquest any, ja que Ucraïna —país guanyador de l'edició de 2022 celebrada a Torí— no podrà allotjar el concurs per qüestions bèl·liques.

🕊️ Qui és Blanca Paloma, representant d'Espanya a Eurovisió 2023
 

Entrades per a Eurovisió 2023: com i on comprar-les

I com es poden comprar les entrades per al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023? Per començar, cal dir que ja no estan a la venda, donat que es van esgotar en 36 minuts. L'únic canal de venda oficial era la filial britànica de Ticketmaster, de manera que tot aquell que volgués fer-se amb un tiquet, fos per a un dels espectacles previs, una de les semifinals o la gran final de dissabte 13 de maig, havia d'estar registrat en la pàgina web de Ticketmaster UK. A això se li afegeix una altra qüestió que no s'ha de passar per alt, i és que hi havia limitacions en la compra d'entrades. El màxim per comprador era de sis per als assajos, mentre que el nombre màxim de tiquets a adquirir per a les gales televisades es reduïa a quatre. Si es volia obtenir entrades per a més d'un esdeveniment, a més, el procés de compra havia de diversificar-se, ja que cada sessió iniciada permetia la compra d'entrades per a un únic 'xou'.

🗳️ Nou sistema de votació d'Eurovisió 2023: adeu al jurat en la semifinal
 

Preu de les entrades per a Eurovisió 2023: semifinals, 'jury show', final...

Els preus de les entrades de Eurovisió els 2023 varien en funció del dia i esdeveniment al qual es volgués acudir, encara que es pot destacar que aquests eren bastant superiors als que l'any passat s'oferien i oscil·laven entre els 34 i els 315 euros. De qualsevol manera, s'esperava que s'esgotessin amb rapidesa. En casos així, sempre és convenient conèixer el funcionament dels esdeveniments per tenir gust de quin sí i quin no es vol assistir. Cada etapa del festival —les dues semifinals i la final— es divideix en tres: primer, l'assaig general ('Evening Preview Show'), el segon assaig general ('Afternoon Preview Show') i, finalment, la gala televisada en si mateixa. A continuació, et detallem la data i horari de cada esdeveniment:

  • Primera semifinal, 'Evening Preview Show': 8 de maig a les 21 h
  • Primera semifinal, 'Afternoon Preview Show': 9 de maig a les 14:30 h
  • Primera semifinal televisada: 9 de maig a les 21 h
  • Segona semifinal, 'Evening Preview Show': 10 de maig a les 21 h
  • Segona semifinal, 'Afternoon Preview Show': 11 de maig a les 14:30 h
  • Segona semifinal televisada: 11 de maig a les 21 h
  • Final, 'Evening Preview Show': 12 de maig a les 21 h
  • Final, 'Afternoon Preview Show': 13 de maig a les 14:30 h
  • Final televisada: 13 de maig a les 21 h