El sector ultra ha sucumbit a la histèria i ha començat a passar a l'acció. Cada cop són més els episodis d'assetjament per motivacions polítiques, arran de la investidura de Pedro Sánchez i el govern de coalició amb Unides Podem. Fins ara un dels més cridaners l'havíem vist a Terol, amb fatxes passats de voltes amenaçant de mort el petit partit de Tomás Guitarte (afusellat per Losantos, intimidat per més de 10.000 missatges, que va haver de dormir un lloc segur la nit abans de la investidura i que portarà protecció de l'estat). L'escàndol, majúscul i infecte, no fa enrere els ultres, que si atenem a la denúncia de la periodista Cristina Fallarás, segueixen de cacera. L'escriptora, blanc habitual d'atacs a les xarxes, ha vist com un grup de persones la seguia, la insultava i l'amenaçava al vespre pels carrers del centre de la capital d'Espanya. Ara bé, la Fallarás és molta Fallarás. Ni retrocedirà, ni els té por. 

La Cristina es despatxa rotundament contra la colla "de mierdas y acomplejados" que l'han fet passar una estona molt desagradable a Madrid, i els adverteix: "TENGO UNA FOTO DE VUESTRAS CARAS". En majúscules, per si els responsables de l'assetjament (o els possibles imitadors de situacions similars) tenen alguna deficiència lectora o no troben "las gafas del serca".  La xarxa s'ha omplert de missatges d'ànims i recolzament cap a la periodista, tot i que també ha obert la porta a nous trols amb ganes de brega. 

Cristina Fallarás TV3

Cristina Fallarás TV3

L'ultra dreta i la dreta del plus ultra i el "a por ellos", desfermats. Algú els hauria d'aturar els peus. Seguirem esperant. Mentrestant, la llista negra segueix creixent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat