23 de desembre de 2019. A les portes de les celebracions de les festes de Nadal. L'esperit nadalenc, fratern, emotiu i amorós s'olora en el ambient. També la pudor a 'cuñadismo', familiars o amics que converteixen les festes en insuportables. Tots en coneixem aquest tipus de personatges, tots els hem patit. Traslladat a l'ecosistema de les xarxes socials, però, la cosa és molt més greu i intensa. Cada dia és festa per a ells, demostrant la seva intolerància, ignorància i absència d'empatia més absoluta. Una horda de seguidors de Jiménez Losantos, Ussías, Ndongos, Seguís, vomitant odi i bilis desfermats, 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. L'única estona que respiren és per identificar noves víctimes del seu assetjament, tot i que tenen algunes de favorites. Una d'elles, la periodista Cristina Fallarás, a qui acaben de bombardejar amb insults i vexacions per demostrar ser una persona valenta, honesta i compromesa, a banda de tenir una característica que mai no tindran el seus enemics: és humana i té sentiments. 

Concentració llibertat joves Altsasu Europa Press

Concentració llibertat joves Altsasu Europa Press

Fallarás ha comès un nou pecat venial segons els dogmes de l'extrema dreta: denunciar una de les injustícies més flagrants que s'estan cometent a l'estat espanyol des de fa 1133 dies. La condemna als nois d'Altsasu per una baralla de bar amb guàrdies civils de paisà. Els jutges ja van dir que no era terrorisme, però és igual: 9'5 anys de presó i tot el fatxerio espanyol vilipendiant-los dia rere dia. "Vergüenza es poco", ha piulat la de Saragossa: "No te olvides de dónde van a despedir el año los de #altsasu". Les seves paraules les podria signar qualsevol ésser humà amb un mínim respecte per la decència. Ara bé, això és ciència ficció quan parlem dels ultres espanyols. "Proetarra, guillotina, brindo por que les den por..., garrote vil, borrachuza y feminazi, que se jodan...". El Nadal segons els made in fatxain. Fastigós.

Cristina Fallarás 2 TV3

Cristina Fallarás TV3

Espanya i l'espanyolisme més ranci ha destrossat la vida de tres joves, i ho celebraran a les seves festes de nadal. Els seus noms són Adur, Jokin i Oihan. Que ningú s'oblidi d'ells, perquè la seva condemna és també la nostra. Ànims a tots tres, a les seves famílies, als seus entorns íntims. I gràcies a espanyoles com la Cristina, una veu que detesten els fatxes perquè els treu els colors. Perquè els posa davant del mirall. I l'únic que poden veure és la seva baixesa.