La televisió pública basca colla la Corona ​com cap mitjà de comunicació en tot l'estat. Són especialistes en destapar totes les seves vergonyes, i quan s'hi posen, s'hi posen. La inviolabilitat del Rei Joan Carles i de la monarquia, a més de la seva protecció des del govern són escàndols que no estan disposats a amagar. Més encara tenint en compte que el soci del PSOE a La Moncloa, suposats republicans i fins fa poc temps militants antiborbònics, es posa de perfil des que és al Consell de Ministres. Fins i tot aplaudeixen els seus discursos i mostren una sintonia que molts consideren fer la pilota. Sí, parlem d'Unides Podem o Izquierda Unida, noves altes en el club monàrquic.

 

Irene Montero rei Felip VI Consell Ministres EFE

Irene Montero rei Felip VI Consell Ministres EFE

Pablo Iglesias Nuñez Feijoo Letizia Europa Press

Pablo Iglesias Alberto Núñez Feijoo Letizia Europa Press

Una de les figures que ha patit aquesta metamorfosi és Irene Montero, ministra d'Igualtat i declaradíssima republicana. Normalment, àcida, crítica, punyent amb Zarzuela. Ara, però, tot ha canviat. L'equidistància treu el nas, les orelles i el caparró de forma impúdica, però no creguin que passen desapercebuts. Almenys no per a Xabier Lapitz, que li demanava una qüestió senzilla i de sentit comú: Quan s'investigarà seriosament els "negocios sucios" de Zarzuela? Montero activa el pilot automàtic i tracta d'escapolir-se amb un discurs sotmès als amos Sánchez i Borbons: "La corrupció es una lacra, en eso hay consenso. Pero me debo a mi gobierno". La contrarèplica del presentador basc, de llibre, amb una nova pregunta que és un torpede: "¿Cuántos sapos están dispuestos a tragarse por estar en el Consejo de Ministros? Sus votantes seguro que quieren una comisión de investigación". La cara de la ministra era un poema. Baños hi aplaudeix.

 

Xabier Lapitz Irene Montero ETB

Xabier Lapitz Irene Montero ETB

Irene Montero Joan Carles Corinna ETB

Xabier Lapitz Irene Montero ETB

Irene Montero cara ETB

Irene Montero ETB

"Los sapos lo decidirán los votantes en las próximas elecciones". Vaja, 'patada a seguir' i espolsant-se les puces amb alegria. Acaben d'arribar al poder i un escàndol reial no els farà trontollar la cadira. 'La casta' és el nou Coronavirus. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat