El govern espanyol no tanca Madrid, deixa fronteres obertes, transports públics plens a vessar i en funcionament, obre i tanca perruqueries de forma inversemblant i ara també envia un batalló de l'exèrcit des de Saragossa a Barcelona pel coronavirus. Militars de la Unitat Militar d'Emergències patrullaran l'Estació de Sants, les Rambles o la Plaça de Sant Jaume. Tot coherència, sentit comú i un esperit gens centralitzador. La situació és esperpèntica. Borden que el President Torra és un dimoni per oposar-se a mesures absurdes i ingènues, mentre que ells han vingut a salvar Espanya per obra i gràcia de la divina providència embolicada en la rojigualda. Quin país. Desgovern absolut.  

margarita robles ministra defensa efe

Margarita Robles ministra defensa efe

La pregunta és: hi ha algú al capdavant de Moncloa amb un polsim de seny? La resposta és devastadora. Ara bé, ens voldran sotmesos, però no podran callar la societat, indignada i encesa per l'emergència i el desgavell. Un d'ells és Antonio Baños, tan contundent com cru. El missatge a Sánchez o Margarita Robles, ministra de Defensa perduda en la inoperància, dels que passen a la història: "Traed material médico y no militares, hijos de la gran...". Molt dur, sí, però impepinable.

Antonio Baños TV3

Antonio Baños TV3

El desgavell és dramàtic. I el pitjor de tot: amb aquestes mesures, el final del túnel no només no es veu. És que cada vegada sembla més fosc i llunyà. Això sí: l'apocalipsi portarà bandereta espanyola i uniforme militar. Tots salvats. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat