El Mundial de futbol que se celebra a França ha aconseguit una fita insòlita, que la premsa s'hi refereixi sense adjectivar-ne el gènere. No és el Mundial femení sinó que n'hi ha prou amb dir el Mundial de França, com ha fet la secció d'esports d'El Nacional. No cal distingir-ne el sexe perquè, de Mundial de futbol, no se n'està celebrant cap altre. Una fita que se suma a les altes audiències televisives de partits com la final de la Copa de la Reina, que al prime time de Telecinco va fer un increïble 14,8% i 1,7 milions d'espectadors. Però el masclisme treu la poteta, emmascarat en una revista d'humor: la plorada Charlie Hebdo. Aquesta setmana per 3 euros es pot comprar aquest exemplar:

charlie ebdo

El text que acompanya l'explícita il·lustració i el títol "Copa del Món femenina" és "Ens ho haurem de menjar un mes". Massa evident joc de paraules sobre empassar-se un esport, el futbol jugat per noies, que els masclistes consideren menor, i un suposat cunnilíngus. Cap subtilesa en el traç, un primeríssim pla d'una vagina amb una pilota com un gol a la porteria. Barroer i el pitjor per un humorista: evident. Tota l'onada de Je suis Charlie després dels atemptats a París que van costar la vida a dotze membres de la redacció, ara s'irrita:

futbol femeni efe

EFE

L'editorial intenta justificar-se amb un "És trist que el futbol femení es torni tan estúpid, vulgar i cínic com el masculí". Més trist és que la premsa d'humor es torni estúpida, cínica i vulgar. Llarga vida a El jueves

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat