L'estabilitat de la Casa Reial espanyola trontolla una vegada més davant de la imminent publicació de nous llibres que prometen revelar detalls íntims i discutits sobre la vida dels membres de la monarquia. La reina Letícia i el rei Felip VI es troben a l'ull de l'huracà, enfrontant-se a acusacions i revelacions que podrien soscavar la seva reputació i posar en perill el seu matrimoni.

La biografia de Letícia ha estat un tema candent en els últims anys, amb periodistes com David Rocasolano i Jaime Peñafiel donant llum sobre aspectes foscos de la seva vida. Rocasolano, cosí de la reina, va desencadenar la polèmica en esmentar suposats avortaments i altres assumptes delicats, la qual cosa va provocar tensions dins de la família reial.

Els mesos més difícils per als reis Felip VI i Letícia 

L'animositat entre Letícia i Jaime Peñafiel ha estat evident, amb el veterà periodista dedicant-li un nou llibre publicat a finals de 2023 ple d'acusacions i revelacions que no han passat desapercebudes. Peñafiel, entre altres coses, confirma que la reina va tenir relacions extramatrimonials amb Jaime del Burgo, exparella de Telma Ortiz, durant diversos anys.

Letizia Jaime del Burgo TV3
Letícia Jaime del Burgo TV3

Però Peñafiel, en aquest llibre, va optar per revelar només una fracció del que sap, insinuant en mitjans i programes de televisió que hi ha més secrets per revelar. Segons ell, només ha recollit l'1% de les informacions que li va donar Del Burgo, considerant que és l'advocat que ha de revelar el 99% restant. "Al meu llibre només explico l'1% de tot el que sé. Segons Jaime del Burgo, Letícia hauria tingut més relacions extramatrimonials. Felip és una bona persona, però un pobre home sense caràcter mentre que ella és una de manaire. Letícia no ha enganyat ningú, ja que el dia de la presentació del compromís ja va manifestar el seu caràcter. La premsa cortesana espanyola va dir que ella havia faltat sobre això al príncep, però havia estat a la inversa perquè ell l'havia interromput. Ella no és la reina, és la consort i s'ha oblidat d'això. Letícia no ha mesurat bé i crec que s'ha passat tres pobles", ha assenyalat el periodista.

És per això que Jaime del Burgo va decidir trencar el seu silenci en xarxes socials i aclarir alguns episodis que Jaime Peñafiel va deixar en el fons del calaix. "Aquesta setmana es van crear les companyies 12co Books i 12co Llibres per publicar el 2024 l'autobiogràfic 'Y nada más que la verdad'. D'aquesta manera controlarem el procés complet, edició, impressió i distribució. Serà accessible en format ebook per a Apple i Kindle i estarà a la venda a les principals llibreries d'Espanya i d'Hispanoamèrica. Serà traduït a l'anglès, alemany, italià i francès. El llibre físic incorporarà un nou sistema nou al món editorial per evitar plagis, còpies, filtracions. Llegir i jutjar. Per aquest ordre", va advertir en un dels seus missatges publicats a la xarxa social X.

Jaime del Burgo Instagram
Jaime del Burgo Instagram

Ve una nova bomba per a la monarquia espanyola

Un llibre que té el 20 de maig com a data clau. Aquell dia podria anunciar-se la data de publicació o fins i tot fer acte de presència a les llibreries, en la qual cosa coincidiria amb l'aniversari de casaments de Felip i Letícia.

Aquest, a més, podria competir amb el pròxim llibre de Jaime Peñafiel, que als seus 92 anys no cessa i continua en actiu, preparant un nou treball|feina de cara a la Fira del Llibre de Madrid que se celebrarà entre el 31 de maig i el 16 de juny.

Així les coses, el matrimoni de Felip i Letícia s'enfronta a la seva crisi més gran fins ara, amb l'amenaça constant d'escàndols i revelacions que podrien fer trontollar la seva unió. Mentrestant, l'atenció del públic està centrada als pròxims capítols d'aquesta saga real, que prometen ser tan dramàtics com reveladors.