Jaime del Burgo ha tornat a amenaçar la monarquia. Els seus seguidors, 35 mil a twitter, esperaven que aquest Sant Jordi, dia del llibre, podrien comprar Y nada más que la verdad, el llibre que l'examant de Letícia fa mesos que anuncia que publicarà revelant tots els secrets i les interioritats de Zarzuela, la Corona i el matrimoni de Felip i Letícia, especialment el capítol de la relació extramatrimonial de la reina amb l'autor. Però des que Del Burgo va fer el ridícul amenaçant la corona i donant-los un ultimàtum de 48 hores i ell va desaparèixer dins aquest termini que ja no ha tornat a escriure mai més sobre els reis. Fins aquest dijous 25 d'abril que ha sortit del seu aïllament sospitós per comentar les eleccions basques, quatre dies després: "Acabo de ver el resultado de las elecciones en el País Vasco. No sabía que habían sido el fin de semana pasado. Es lo malo de lo bueno que tiene la desconexión". Un analista polític com es considera ell, que triga  quatre dies a saber que les eleccions van ser diumenge. Ningú confia que publiqui mai el llibre que havia promès autoeditar-se. Aquest és el tuit:

Letizia Jaime del Burgo TV3
Letícia i Jaime del Burgo, TV3

Del Burgo parla de com el seu pare, un representant de l'ala dura del PP, la més aznarista, l'ha influït per projectar unes idees polítiques d'ultradreta, molt minoritàries a Euskadi. Ells són navarresos i temen que Euskadi i Catalunya puguin decidir ser països independents. Vaticina que això succeirà en els 10 anys que venen a Euskadi, i a Catalunya quan el vot independentista arribi al 90%. A banda d'insultar i qualificar les polítiques del País Basc de "nazis", literalment, i d'escampar totes les seves pors que dos territoris decideixin com volen configurar-se políticament, el més interessant des del punt de vista de qui és ell és com carrega contra la Corona de Felip i Letícia. Els considera culpables que Catalunya i Euskadi puguin ser independents i els insulta, en un tuit que podria ser considerat constitutiu del delicte d'injúries a la Corona: "Yo responsabilizo a los presidentes de mierda que hemos tenido y al actual y a la mierda de la monarquía usurpadora, la Corona indigna, los Borbones y sus borbonadas, siempre pensando en ellos aunque el país se fuera y siga yendo al garete, a ellos responsabilizo de este tremendo fracaso".

Aznar Jaime del Burgo, padre, EFE
Aznar i Jaime del Burgo, pare, EFE
DL u554852 049
Felip i Letícia, amb mala cara, GTRES

Hi ha hagut rapers exiliats per fer cançons contra la Corona, quan es cremen fotos del rei es vol portar als tribunals però Jaime del Burgo fa tuits acusant Felip i Letícia de ser una merda, d'usurpar, és a dir, robar, de ser egoistes i indignes. El despit de Jaime del Burgo, expulsat de la Cort de Zarzuela primer com a amant de Letícia i després com a marit de Telma, encara li dol. Amb el tuit vol demostrar que la Corona no l'ha fet callar, però en realitat el que diu és innocu. Són opinions, com les de qualsevol tuitaire de Vox. El que Del Burgo ha deixat de fer, i ha esborrat de tot el seu twitter, són les revelacions de converses concretes, de fets concrets viscuts per ell en primera persona a Palau amb Felip i Letícia. Això és el que de debò causava pànic a Zarzuela i això és el que, sospitosament, Del Burgo ha deixat de fer.

Jaime del Burgo puño Ig
Jaime del Burgo puny, Ig

Aparenta ser molt valent fent-se el crític amb la corona però l'important, revelar què passava dins aquell matrimoni i dins de Palau, això ja no ho ha tornat a fer. Del Burgo segueix amagat, sense saber ni què fa ni on viu, diu que està "desconectado" i reacciona 4 dies tard a les eleccions el dia que tothom ja parla de la possible dimissió de Pedro Sánchez. Potser publicarà el llibre contra Felip quan el rei sigui mort i la reina sigui Elionor. Va tard i sense donar detalls. És el problema de viure en "desconexión". Letícia l'ha derrotat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!