Al cinquè any, Letícia va regnar. Ha hagut de passar tot aquest temps des que la reina és reina per tal que anés a lliurar la Copa de la reina de futbol. El partit més important de l'esport femení, per número de llicències, per expectació i per tradició. Però amb un inconvenient: es juga en cap de setmana i Letícia detesta treballar dissabtes i diumenges. Després que alguns (pocs) mitjans, com En Blau, publiquessin ara fa un any Per què serveix una reina? Letícia passa de la final de la Copa de la reina, Zarzuela va prendre nota i ha agafat Letícia de l'orella cap a Granada per veure com la capitana de la Reial Societat, amb una ostentosa ikurriña al braç, alçava el trofeu.

ikurriña leticia efe

leticia final coppa reina EFE

EFE

Letícia de neutre blanc, per no semblar que prenia partit, i sense mànigues, per demostrar que era la que estava més en forma de totes. Només cal comparar els bíceps que llueix la reina i els de la jugadora de l'equip basc. Letícia marca primer. Entrada triomfal al costat del president de la Federació i del president andalús. Semblava la reina Cersei entrant al circ dels gladiadors, a la propera Osuna (Sevilla) on es va gravar Joc de trons.

leticia copa reina EFE 

leticia muscul copa reina EFE

EFE

Enome mèrit de Telecinco que va emetre el partit pel seu primer canal un dissabte a prime time. L'audiència espectacular: 14,8% i 1,7 milions d'espectadors de mitjana. Letícia hi va contribuir deixant-se entrevistar per la cadena que més por li feia. Es temia una entrevista frívola d'algun reporter del cor però es va encarregar excepcionalment el narrador dels partits: Manu Carreño. Una raresa de tracte preferent, o el temor que si se n'encarregava un reporter no seria del gust de Letícia. La reina, ostensiblement nerviosa, entra en bucle responent tres vegades el mateix:

leticia futbol Telecinco

Telecinco (Clica la foto per veure el vídeo de l'entrevista)

Són 90 segons inèdits, Letícia contestant preguntes. Algun dia Zarzuela explicarà per què els reis només responen a un tipus de periodistes: els d'esports. Manu Carreño: "Cómo está Granada., ¿eh?". Pregunta de profunditat. Letícia respon 3 vegades la mateixa cosa: "Es importante apoyar el deporte femenino español, no solo el futbol". Insisteix després "Por eso digo, hay otros deportes también. Extendámonos a los demás deportes". I ho remata a la tercera reposta "Te digo, Copa de la reina, hay otras copas de la reina, hay muchas más competiciones, me encantaría repetir en otros deportes". Mira sobtadament a càmera com quan presentava el Telediario i diu "Claro que sí, me encantaría. Muy bien...".

leticia himne espanya EFE

EFE

Letícia tensa com un pal escoltant l'himne d'Espanya i imaginant què diran les xarxes:

Podrà rebre crítiques, podrà estar tensa, podrà preferir ser a casa seva un dissabte, podrà remoure-li l'estómac sortir en exclusiva per Telecinco però quan la reina d'Espanya l'encerta, l'encerta. Molt ben fet presidir un partit d'esport femení. Gooool de Letícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat