El de 2023 ha estat un estiu d'allò més agredolç per a Albert Rivera. El que podria definir-se com una temporada estival en què l'exlíder de Ciutadans estrenava solteria després de posar fi a la seva relació amb Malú ha acabat en fenomen mediàtic per una sèrie de casualitats i causalitats que ningú no hagués anticipat durant la primavera. Ell i la intèrpret de Blanco y negro, amb qui té una filla en comú, la petita Lucía, d'ara tres anys, van partir peres fa tan sols uns mesos, però l'expolític no ha perdut ni un segon del seu temps.

Les seves fotos menjant-se l'orella al mar al costat de l'actriu Aysha Daraaui van ser la simple gènesi d'un seguiment exhaustiu de tots els seus passos per part de la premsa del cor. Resultaria, finalment, que la seva xicota era una altra. També agafat donant-se petonets amb la creadora de contingut Carla Cotterli, mentre el món observava atent els passos d'un Rivera desencadenat en les Pitiüses. Malú, per la seva part, esperava en silenci. Un silenci que ja és aigua passada.

Les primeres declaracions de Malú després de la ruptura

El silenci va durar més aviat poc, perquè poc després de la publicació de les últimes fotografies, l'artista concedia una entrevista per a la revista ELLE. "No soy ni seré la primera ni la última persona que se separa (...). En ocasiones, crees en algo y luchas por ello con todas tus fuerzas. Pero a veces no se da. Y no es culpa de nadie, no es malo ni bueno, sucede sin más. De modo que hay que tratar de entenderlo y asumirlo de la mejor forma posible", exposava sobre la ruptura, encara que destacava que "las cosas hay que hacerlas bien, aunque evidentemente es mucho más fácil empezar una relación que salir de ella. Pero cuando te vas de un sitio conviene recordar cómo entraste".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)

El passat 20 d'agost, el salvatge estiu de Rivera es veia entelat per la sobtada mort del seu pare. El barceloní es va desplaçar molt de pressa des de Londres, on estava gaudint d'una altra escapa vacacional, fins a Torre del Mar (Màlaga). Malgrat tot, la mare de la seva filla no va dubtar a passar pel tanatori per acompanyar-lo en el sentiment durant un sot tan dur. Ara bé, semblaria que aquesta visita va ser un gest bastant protocol·lari. Malú acaba d'estrenar Ausente, una cançó en què no deixa canya dreta.

malu tanatori gtres
Malú visita el tanatori del pare d'Albert Rivera. / GTRES

'Ausente', una esquinçadora lletra carregada de dards

"No entiendo por qué me siento tan sola cuando estoy contigo. Explícame el problema porque yo no lo consigo". Dard número u. Així comença la lletra del nou tema de la madrilenya, que explica la història d'un desamor que coincideix sospitosament en temps amb el final de la seva relació. Acompanyat d'un videoclip en el qual, intensa, Malú joguineja amb la sorra a la platja, alguns dels versos més esquinçadors diuen així:

"Quien te entienda ahora
será porque también se volvió loca.
Eres un extraño que pasea por mi casa,
no te reconozco, no comprendo qué te pasa.
Dices que me quieres cuando ves el precipicio.
Malquerer se ha vuelto un vicio.
[...]
No entiendo por qué me miro al espejo
y me siento rara.
No paro de llorar a solas,
este dolor no para
.
A qué lugar me mudo
para empezar de nuevo.

Pase lo que pase… ella va primero"

La crònica d'un amor carregat de vicis, plors desconsolats i inseguretat. També la menció explícita a una altra, a una tercera persona. Qui és ella, ens queda preguntar-nos. Això i com li haurà fet sentir a Rivera aquest tema carregat de retrets. Malú, Malú. Ningú no se l'esperava, però resulta que som davant de la versió mesetarian de Shakira.