Un seguit d’homes s’asseuen de forma individual enmig d’una sala, i comencen a presenciar en una pantalla de grans dimensions la imatge de noies que complirien els cànons establerts actualment com a “bellesa”.

Els homes opinen, hi posen adjectius, fins i tot algun d’ells afirma que se sentiria intimidat si es trobés cara a cara una de les noies. Un altre diu que acaba de veure “la dona dels seus somnis”. També algun d’ells deixa alguna crítica pel mig.

La “intimidació” dels homes, però, no dóna pas que algun d’ells experimenti una pujada de tensió. Estan d’allò més tranquils.

El canvi arriba quan de sobte comencen a aparèixer imatges de dones que s’estimen, dones que potser no són l’exemple perfecte del que avui alguns consideren com a bellesa, però que els transmeten molt més. Ara sí, puja la tensió, i fins i tot cau alguna llàgrima.

Tot plegat és una campanya de Dove, que duu per títol “La bellesa real toca el cor”.

Contra les revistes "antidona"

No és, l’anterior, l’únic vídeo sobre aquest tema aparegut en les últimes setmanes.

El còmic i activista anglès Oskar T. Brand ha volgut denunciar el tractament que considera que conegudes revistes femenines, com Cosmopolitan, Maire Claire o Elle, fan de la dona.

L’autor creu que aquestes publicacions haurien de ser “il·legals” perquè creen estereotips de bellesa que comporten frustració, i que les dones, quan les compren, contribueixen a “apoderar” els mateixos que actuen contra elles.

Més enllà de la imatge, a la campanya també s’hi denuncia la temàtica exposada contínuament en aquestes revistes, que pretén, insinua, portar les dones pel camí del sexe, els homes i l’afany de guanyar diners.

Ambdós vídeos compten ja les visites per milions.