Ho hem dit moltes vegades i no ens cansarem de repetir-ho: sort que té el FC Barcelona del femení. Sempre pots confiar en elles, tornant a l'afició aquell gust dolç de la victòria, la il·lusió, la fe i l'alegria. Aquest cap de setmana tornem a ser-hi: mentre l'equip masculí s'ha vist immers en un absurd huracà informatiu sobre la continuïtat de Xavi Hernández, les jugadores de Jonatan Giráldez volen sumar un nou títol, el tercer de la temporada, i que esperem en siguin 4 en finalitzar-la el 25 de maig a Bilbao. Al País Basc la lluita per la segona Champions consecutiva serà contra l'Olympique de Lió; aquesta tarda del 18 de maig, a Saragossa, és el torn de la Copa de la Reina (Letícia, en aquesta ocasió de cos present) contra les donostiarres de la Reial Societat. Expectació màxima per veure les Aitana, Alexia, Patri, Hansen i companyia fent història. També a les que no poden defensar els colors per les lesions, però que no abandonen l'equip mai: per exemple, Mapi León.

La defensa aragonesa es troba en una fase molt avançada de la seva recuperació, després de patir una lesió de menisc que l'ha deixat KO durant mesos. La Maria ja toca pilota, participa en els entrenaments de grup i ha viatjat a la seva ciutat d'origen com una futbolista més, arribant a fer aquest matí la sessió preparatòria a l'estadi de La Romareda. Tanmateix, no té l'alta mèdica, no jugarà. Però va fent avenços, a banda d'insuflar el seu caràcter guanyador i optimista a totes les companyes. Patri Guijarro, que acaba de fer 26 anys, en pot donar fe.

Mapi Romareda Insta
Mapi León a l'estadi de La Romareda / Instagram

La Mapi seguirà el partit de les seves companyes des de la graderia, animant en cada jugada. Com a experta en la rereguarda, analitzarà amb enorme coneixement de causa el que passa prop de la porteria culer, on ella era un baluard indiscutible. El seu lloc, curiosament, l'està defensant i amb solvència la persona més especial per a la Maria: la noruega Ingrid Engen. Són la gran parella del Barça, una simbiosi afavoridora també en termes tècnics i tàctics: la Ingrid sembla central, i de les millors, de tota la vida.

Maria Leon Mapi Ingrid Engen Insta
Mapi León i Ingrid Engen / Instagram

Les mostres d'afecte entre les dues blaugranes són constants i una font de sospirs interminables per seguidors i seguidores. Són atentes, detallistes, lleials i simpàtiques, qualitats que fan sumar molts punts en termes d'empatia. Avui, hores abans que la col·legiada decreti l'inici del partit, no ha pogut faltar la dedicatòria amorosa de la Mapi a la seva estimada Ingrid. Aprofitava una fotografia de la internacional escandinava molt concentrada mirant a càmera, per adreçar-li un breu però significatiu missatge: "Vamos", acompanyat d'un cor vermell lluent i unes flames ben vives. No cal afegir gaire cosa més. Bé, sí. Visca el Barça, especialment el femení.

 

Mapi Leon Insta
La resposta de Mapi León / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!