Des que Iñaki Urdangarin va ingressar a presó, que els familiars s'han anat coordinant per visitar-lo i animar-lo el màxim possible. Està a punt de fer un mes del seu primer dia empresonat, moment idoni per fer un balanç de totes les visites que ha rebut. I és que si en un principi parlàvem dels privilegis de la infanta Cristina en poder entrar al centre sense ser vista, ara és el tracte de favor que està rebent l'exduc el que està indignant.

Urdangarin arriba a Palma  EFE

EFE

La primera notícia ja no va fer massa gràcia: el basc disposa d'un mòdul de 450 m² per ell solet. Parets pintades de colors alegres, enormes finestres, gimnàs, dos patis ben grans... Fins i tot disposa d'una saleta amb una televisió per informar-se o entretenir-se. I el menjar? Deliciós, segons asseguren alguns testimonis. Va sortir un treballador dient que Urdangarin estava sent molt ben alimentat, gaudint del menjar de presó.

El seu advocat ha fet unes declaracions a Europa Press afirmant que no tot és tan maco com sembla, per això, ja que el seu client no està de vacances: "Com qualsevol persona privada de llibertat, no està bé. I les informacions que diuen que Cristina es traslladarà a Portugal són mentida, es quedarà a Ginebra".

infanta cristina ginebra GTRES

GTRES

Ara bé, el que molts no volen tolerar és que estigui rebent més visites de les que estan permeses. Durant aquestes primeres quatre setmanes, Iñaki ha vist (que hagin transcendit) 9 familiars. El document oficial diu que els presos només podran veure'ls dos cops per setmana en visites de 20 minuts cadascuna o canviar-les per només una però de 40 minuts de durada. A part, podran fer ús d'un vis-a-vis al mes amb un màxim de tres hores.

Doncs bé, Urdangarin s'ha aprofitat de la seva influència, sembla. I és que ha fet cas omís a aquestes normes i ha tingut més visites de les permeses. Primer de tot, cal destacar que les famílies dels companys de presó no poden fer servir el pàrquing d'empleats com fa la infanta Cristina perquè no la vegin... Però és que tampoc no poden veure les parelles tan sovint.

Només cal recapitular les informacions que aporta El Español. Urdangarin va rebre la primera setmana la visita de la Infanta, la setmana següent ja va incomplir les normes en rebre tres visites (dimecres la de la seva mare, dissabte fent un vis-a-vis amb les germanes i diumenge fent una altra d'ordinària amb elles). D'aquí, va passar a fer un altre vis-a-vis el divendres següent amb el fill gran Juan Valentín, gaudint-ne d'un altre l'endemà amb la seva germana Clara. I aquell diumenge? Veient de nou la dona i abraçant el fill mitjà, Pablo. Passa una altra setmana i veiem visitant-lo la infanta Elena entre setmana i dissabte el seu germà Mikel Urdangarin.

germà urdangarin  telecinco

Telecinco

Amb la qual cosa, tenim dues setmanes seguides amb tres visites (cosa prohibida) i tres vis-a-vis en un mes (quan només se'n permet un). Uns privilegis que assenyalen Urdangarin... Seguirà la resta de condemna aprofitant-se de la influència de la Casa Reial?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat