Terratrèmol a TVE: la pública ha perdut la paciència amb Jordi González i 'La Plaza', la seva proposta a la competidíssima franja de les tardes. El programa només porta 2 setmanes en antena, però no passarà d'aquí: acaba de ser congelat, eufemisme per dir que l'han cancel·lat i que no tornarà. Fulminat, vaja. 'El Televisero' avança la decisió dràstica de La 1, explicant que la idea seria reformular-lo els caps de setmana. A veure, que tot podria ser, però que 'La Plaza' fa ferum de cementiri també és una obvietat. Que torni seria un miracle, com la mateixa ressuscitació. 

El 27 de setembre, el dia de l'estrena tardana respecte a la resta de competidors, González presentava les seves cartes: un programet curt, amb tertulianes amb nom i cartell com Judit Mascó o Marta Nebot, de conversa tranquil·la. Tenien un plat fort, a Terelu Campos parlant per primera vegada a televisió sobre la mort de la seva mare María Teresa. Les estrenes sempre són complicades, cosa que es va repetir força quan, l'endemà, van veure que es quedaven en un fluix 7'8% del pastís. Hi ha una norma no escrita en aquesta matèria; és estrany que un programa que comença així remunti. I només ha anat a pitjor, ara amb prou feines passava del 5%. A Catalunya, concretament, la cosa era dramàtica, fent 3% i 30.000 espectadors. Números matadors i que faran que Ana Rosa Quintana, rival directa, tingui a hores d'ara una sensació agredolça: s'ha tret de sobre un enemic, però li veu les orelles al llop. Està al límit. El 'TardeAR' tampoc funciona i el funeral podria ser per a dos. O tres, comptant el de Jorge Javier Vázquez.

La Plaza TVE
La Plaza / TVE

El drama de TVE amb l'aposta de González és que provocava un forat gegant a la corba d'audiències, perquè la cadena lidera i de llarg just abans amb 'La Promesa'. Uns rèdits malbaratats a velocitat del llamp amb 'La Plaza', de només una hora de durada. Però per a forats enormes, el que feia a les arques de la Corporació: informen que en Jordi cobrava 40.000€ al mes pel format, el presentador més car de l'actualitat. S'havien pressupostat 3 mesos; no sabem com afectarà contractualment l'eliminació de l'espai, perquè a més a més en Jordi s'ha fet càrrec també de 'Lazos de Sangre', però en tot cas TVE vol tancar aquesta aixeta monetària. S'ha acabat. 

Jordi González RTVE
Jordi González / RTVE

Aquesta tarda, a les 18:30h, serà el programa final d'una aventura fugaç i irrellevant per al públic. Hi havia més interès, de fet, per part del sector i dels mitjans de comunicació. Era el gran retorn d'en Jordi, històric de l'audiovisual a Espanya, amb un format amb el seu segell. Tothom sabia que ho tenia complicat per a triomfar en unes tardes tan disputades, però aquest final és de crueltat extrema. Li han girat l'esquena. Dilluns al seu horari s'oferiran capítols que van quedar gravats de ‘El comodín’, una víctima precisament de 'La Plaza'. La idea de TVE no és pas recuperar aquest títol, sinó crear un altre concurs i tractar d'esgarrapar més espectadors que fins ara. A pitjor no hi anirà, per a desgràcia de Jordi González i del seu equip.

Jordi González Judit Mascó Marta Nebot TVE
Jordi González, Judit Mascó i Marta Nebot / TVE