Que tothom miri detingudament Ana Rosa Quintana, perquè és possible que aviat no la trobin. Aquest missatge és vàlid per als seus detractors, però sobretot per als seus incondicionals. Un col·lectiu cada vegada més exigu, per molt que ella s'autoproclami com la "T" de la paraula televisió, com la reina entre les reines, com lo más de lo más. A Mediaset ha arribat l'esmolador fent sonar la seva flauta... i amb uns ganivets d'acer pur que ni els Ginsu aquells que anunciaven a la cadena amiga als anys 90. El cap de Jorge Javier Vázquez penja al despatx de Borja Prado i Alejandro Salem, els nous tòtems de la directiva. O canvia molt la cosa, o la col·lecció anirà creixent. I Quintana comença a tenir molts números a la rifa. És un fracàs.

Dijous, el 'TardeAR' que havia de salvar Telecinco i ensenyar a fer televisió a tot el sector va marcar un nou mínim, 9'5% i 711.000 espectadors. Cada dia més lluny de Sonsoles Ónega i del serial de La 1, 'La Promesa'. Només supera el nou 'La Plaza' de Jordi González a la tele pública, una victòria pírrica. El programa no interessa, avorreix, fa enrere els televidents. Els col·laboradors són un fiasco, els seus fitxatges fluixos i sense res a aportar. Fins i tot la gran basa de portar el torero 'El Cordobés' dues vegades a la setmana i fer que compartís taula de debat amb la seva ex Vicky Martín Berrocal és un frau: el paio ha prohibit per contracte coincidir amb ella per, asseguren, no emprenyar la seva dona Virginia Troconis. Com un bitllet de 7 euros, vaja. Fake. I així li van les coses.

Ana Rosa quintana Telecinco
Ana Rosa Quintana / Telecinco

De moment Quintana es pren les patacades a broma, sobretot durant "les matrimoniades" que executa amb el seu nebot, assegut entre el públic i deixant anar cleques consentides per la mestressa. Bufetades sonores, però que no fan mal. Però hi ha una veritat incontestable, i que ni tots els subterfugis poden amagar: la situació és crítica, perquè no veuen la llum al final del túnel. De fet la foscor del pou és cada cop més negra i tancada. O hi ha miracle, o la paradeta tancarà ben aviat. La prova irrefutable? El que està passant en aquests moments, mentre escrivim i llegeixen aquest text. L'Ana Rosa desdient-se i passant pel tubo.

Ana Rosa sobrino Telecinco
Ana Rosa i el seu nebot / Telecinco

Quintana va avisar, quan tot eren previsions triomfalistes i la vida de color de rosa, que els divendres descansaria. Mentida. Toca pencar també a les portes del cap de setmana, 3 hores de directe amb recompensa amarga. Això que diuen en castellà de "por la boca muere el pez" és perfectament aplicable al seu cas. El crític de televisió Borja Terán la clava: "Algo no va bien, evidentemente", sentencia després de constatar que, per segona setmana consecutiva, l'Ana Rosa no està al sofà de casa seva. El final s'acosta. I té certa justícia poètica. 

ana rosa telecinco tardear
Ana Rosa Quintana a 'TardeAR' / Telecinco