El dimecres 27 de setembre ha estat un dia d'estrenes molt importants a Radiotelevisió Espanyola. Una de les més substancials ha estat la tornada de la programació en directe a la franja de la tarda, amb el primer programa de La plaza. L'aposta de la pública pel magazín, que conduirà d'ara endavant el català Jordi González després d'haver-se posat al capdavant de Lazos de sangre durant la temporada estival, arriba en un moment complex quant a competència. La 1 s'enfronta al TardeAR de Telecinco i el Y ahora Sonsoles d'Antena 3, amb la intenció de guanyar aquesta fervent batalla de les audiències.

No ha estat aquesta, però, l'única estrena important del dia. En el mateix plató, del qual ja s'ha anticipat que comptarà només amb col·laboradores dones seguint d'alguna manera l'estela de l'extint Amigas y conocidas, hi havia també Terelu Campos. Aquesta és la seva nova parada laboral després de la cancel·lació del mític Sálvame, però no arriba en un moment gens fàcil per a la televisiva. María Teresa Campos, la matriarca del clan, va morir el passat 5 de setembre després d'una dura etapa patint una malaltia neurològica. Ha estat, doncs, la primera aparició de la mare d'Alejandra Rubio en pantalla després de la tragèdia familiar. I ho ha explicat tot, sense obviar detalls i visiblement emocionada.

Terelu explica com va ser de difícil veure María Teresa demanant feina

"Yo quiero saber si murió de tristeza", començava a preguntar González en un tu a tu amb Terelu del qual hi havia massa suc per extreure. "Puede ser uno de los ingredientes de su fallecimiento. A mi madre se le paró la vida el día que dejó de pisar un plató de televisión, y ese cerebro prodigioso, esa mente activa y rápida empezó a deteriorarse", arrencava la germana de Carmen Borrego, fent referència a l'abrupta desaparició de la periodista de Mediaset, on havia trobat la seva casa en els darrers anys exercint en la comunicació. I és que, tot i que María Teresa va estar presentant programes fins als 76 anys, ella mai va estar d'acord amb la decisió de deixar de treballar. "Yo quiero que me retire el público", recorda Terelu com una de les frases que més repetia la seva mare, en contraposició a l'adeu forçat que va haver de digerir.

"El público siempre le pedía que volviera", expressa, poc abans de trencar-se per complet. Entre llàgrimes, la televisiva interpel·lava el presentador: "¿Tú sabes lo que es ver a tu madre rogar pedir trabajo? Eso ha sido muy difícil, porque los primeros tiempos ella podía trabajar".

Recorda amb estima com es va apagar la personalitat viva de la seva mare

"El dolor de la mente es terrorífico (...). Es lo más devastador que un ser humano puede vivir, para él y para los que están a su alrededor", ha sentenciat Terelu, rememorant el deteriorament que havia patit en els seus últims mesos en vida. Amb estima, emfatitza també aquella espontaneïtat tan característica de la seva mare i com va ser ella qui la va ajudar a no perdre la naturalitat davant les càmeres de televisió.

"Su mayor inyección de vida se la daba un plató de televisión". Una injecció que a María Teresa li van robar abans d'hora.