Comencen a rodolar caps a Telecinco, la paciència s'esgota. No funciona res, tot és un fracàs. La nova direcció de Mediaset ha acabat d'ensorrar un grup audiovisual en plena davallada des de fa molts mesos, però que amb la sortida de Vasile, la cancel·lació de 'Sálvame' i l'entronització d'Ana Rosa Quintana va directa a l'abisme de la irrellevància. Borja Prado i Alejandro Salem acaben de rematar a una de les seves peces més rutilants i mediàtiques, alhora que maltractades. El presentador català més top, Jorge Javier Vázquez. Els seus 'Cuentos Chinos' són història, tal i com avancen a 'El Confidencial'. Cancel·lat, fora.

La idea de competir contra Pablo Motos i 'El Hormiguero' no semblava la més coherent ni assenyada sobre el paper, però a Telecinco fa temps que les decisions no es prenen amb el cervell. Més aviat parlaríem de budells i de parts íntimes. Hom diria que la direcció ha volgut cremar en Jorge Javier, passar comptes pendents, una mena de vendetta italiana. Un programa atropellat, sense gaire sentit, en continu assaig-error. Ho salvava Vázquez, però sense la brillantor que el caracteritza, i el més important: sense el suport dels espectadors. La caiguda inexorable en quota de pantalla, arribant fa un parell de nits al mínim històric (5'8%) a tota Espanya, i anit al 6'2%, ha estat massa fort per a la cadena. Fulminat. No és que no torni aquest dijous per la gala de 'GH VIP', no. És que dimarts ja no hi serà. 

Jorge Javier Cuentos Telecinco
Jorge Javier Vázquez, Cuentos Chinos / Telecinco

Era la crònica d'una mort anunciada. La productora 'La Fábrica de la Tele' d'Òscar Cornejo, que no estava disposada a perdre els contractes amb Mediaset, ha intentat reanimar el format tornant al terreny més propici per al presentador, el safareig. Però tot ha estat en va. Patacada rere patacada, les dades no milloraven. De fet, l'efecte semblava el contrari. Més sagnia, més soledat, més mort. En menys de tres setmanes la parròquia s'ha reduït a la meitat, insostenible. Mediaset té accionistes, també agències que col·loquen la seva publicitat. I amb aquests números, no vens un paraigua en un dia de pluja. Una llàstima per Jorge Javier Vázquez, per Susi Caramelo o per Germán González, la veritat, però el negoci és així.

Bé, és així si no et dius Ana Rosa, clar. Poc s'està parlant dels altres grans fracassos de Telecinco, el 'TardeAR' o 'La Mirada Crítica'. Si queda una mica de coherència seguirien el mateix camí. Però si volen fem una aposta: ja veuran com l'intentaran reflotar per totes les vies possibles. Aquí sí que se la juguen: si els retiren han de plegar tots. Això sí, veure les cares de pomes agres de Quintana o Terradillos, això és un bé que no té preu per a bona part dels espectadors que han fugit de l'antena. Telecinco, tal com la coneixíem, ha mort. O la reinventen o tanca la paradeta. Al temps.

Jorge Javier Telecinco
Jorge Javier Vázquez / Telecinco