Letícia és la persona més fotografiada d'Espanya però paradoxalment no existeixen fotografies de la reina amb persones tan properes a ella com la seva germana Telma. Letícia i Telma Ortiz Rocasolano han passat per un autèntic terratrèmol familiar: el divorci dels seus pares, els seus propis divorcis, la mort de la germana petita Érika i el més misteriós i poc explicat: compartir el mateix home, Jaime del Burgo, amant i cunyat de la reina. El que no ha entès Jaime del Burgo és que ell no té gens d'interès. Només és rellevant en tant que amant de Letícia. Interessa ella, no ell. Del Burgo com a personatge del cor és molt menor. Les seves intencions polítiques, la seva ideologia de dreta extrema, les seves conspiranoies l'incumbeixen a ell. Només interessa que va ser amant de la dona del rei, que li van posar les banyes a Felip. I per alguna raó no explica res de la seva etapa com a marit de Telma. Queda clar que aquell casament va separar les dues germanes, o bé perquè Letícia se sentís traïda per Telma en casar-se amb el seu amant o perquè Telma se sentís utilitzada com a tapadora de les trobades Letícia-Jaime. Sigui pel que sigui, no existeixen fotos de Telma i Letícia.

Telma Letizia Ortiz, Libro Adiós princesa
Telma i Letizia Ortiz, Llibre: Adiós princesa

Telma és la quarta pota de la taula de les banyes: Letícia, Felip, Del Burgo i Telma. Letícia ara té especial interès que mai més la vegin amb la seva germana, perquè en la ment de tots estarà que les germanes Ortiz van compartir amant i és l'enemic públic número 1 de Letícia. Cada foto de Telma és un record a les banyes reials. Letícia només accepta fotos amb la seva mare, Paloma Rocasolano, per events familiars com la confirmació religiosa de la infanta Sofia. Ni rastre de Telma en aquestes estampes familiars. I ara Letícia i Telma tenen un problema: estan convidades al mateix casament, el del cosí de la reina Víctor Elías, actor de Los Serrano i productor musical, que és a punt de casar-se amb la triunfita Ana Guerra. En declaracions a Hola el cosí de Letícia afirma "Mi prima, la reina Letizia, claro que está invitada, es familia. Hace mucho que no la veo y no sé qué pasará. Tengo más relación últimamente con su padre y su hermana”. A la boda hi seran Jesús Ortiz, Ana Togores la seva segona dona, Telma Ortiz i Robert Gavin Bonnar el seu tercer marit. Però Letícia es nega a aparèixer en una foto amb Telma, i no pensa acceptar la invitació. Telma, lluny.

Paloma Rocasolano, la reina Sofía y Letizia
Paloma Rocasolano, la reina Sofia i Letícia, Amb Elionor i Sofia en segon pla, GTRES

Víctor Elías si Letícia són cosins segons ja que Amelia, la mare difunta de l'actor, era cosina germana de Jesús Ortiz, el pare de la reina. A la confirmació de la infanta Sofia Letícia compartia pla amb la seva mare i la seva sogra, però al casament de Víctor Elías hauria de compartir pla amb Telma, i aixó és una foto que la reina d'Espanya no es pot permetre. Letícia té un objectiu, arribar a abril de 2025, majoria d'edat de la infanta Sofia, sense més drames. I aleshores amb les dues filles adultes decidir si es divorcia de Felip i passa a tenir una vida com la de Lady Di: sota els focus i els flaixos però podent ficar-se al llit de qui vulgui i sense amagar-se, com ha fet amb el seu cunyat Jaiem del Burgo. De Letícia es podran dir moltes coses però una és segura: el mal ull que té amb els homes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!