La confirmació de Sofia ha estat un despropòsit de dimensions absurdes. La Família Reial reapareixia al complet, els cinc que queden (els reis, les filles i l'emèrita), amb dos afegits, Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz, avis materns de la infanta. Era un acte religiós i s'han pres algunes decisions controvertides, com obligar Elionor a desprendre's del seu penjoll àrab, que va lluir el dia de la seva graduació. Espanya segueix sent catòlica, Felip és un rei ultracatòlic i la princesa, que no volia eclipsar la petita Sofia en el seu gran dia, ha anat vestida com ella de fúcsia.  Un vestit, el de Sofia, que tenia una obertura a la panxa i sense mànigues que el feia especialment inadequat per un acte religiós. Letícia i la corbata de Felip amb el mateix color. Una decisió que sembla més una juguesca que una casualitat. Fan molt mala fila:

Confirmació d esofia, EFE
La confirmació de Sofia, EFE
Infnata Sofia confirmació GTRES
Infnata Sofia confirmació GTRES
Elionor i Sofia confirmacio GTRES
Elionor i Sofia confirmacio GTRES
Letícia confirmació GTRES
Letícia confirmació GTRES

Només Jesús Ortiz desentona i va de verd, el color de la monarquia. Viva El Rey De España clama la corbata de l'avi. Semblen una família de diumenge, A Telecinco un parent llunyà, Alessandro Lequio, s'indignava amb el look barat de la princesa, de Modas Paqui, clamava Lequio. "La futura reina católica va vestida de Modas Paqui, con los zapatonchos esos. Pido un esfuerzo, es la reina católica por excelencia. Y su hermana, la que se confirma, Sofía, enseñando el ombligo en un acto religioso". Tot plegat classista però cert. Vídeo:

No és Modas Paqui però sí roba de preus accessibles: Elionor de Polin et Moi i Sofia de Cayro.Entre la gestualitat de l'acte, destaca l'abraçada impostada d'Elionor a la seva àvia paterna. Des que la va ofendre a la Catedral de Palma que intenta rebatre la imatge que no suporta la seva iaia grega. Però el cert és que la reina Sofia es queixa que no veu les netes i el passat dissabte no la van convidar a l'acte de graduació de l'hereva a Gal·les. Per compensar aquesta imatge els assessors obliguen Elionor a fer gestos antinaturals, com mostra preferència per una àvia en lloc de l'altra que tenia al costat.

Abnraçada Elionor i Sofia GTRES
Abnraçada Elionor i Sofia GTRES
Sofia i sofia, GTRES
Sofia i Sofia, GTRES

Elionor humiliada amb dos detalls: obligada al gest antinatural amb una àvia i obligada a desprendre's del seu penjoll àrab. I Sofia fent el que vol ensenyant melic i amb unes espardenyes altíssimes que la feien dos caps més alta que la baixeta Elionor. Sí, era el gran dia de Sofia. Tots del seu color i tots fent el paperot. Dia de confirmació i el que es confirma és que la famíla reial no sap estar.