Jaime del Burgo segueix la seva croada contra Letícia en particular i contra la Corona en general. L'excunyat de Felip VI no amaga que el seu principal objectiu és el rei. El té per feble, titella i corrupte. En els últims tuits va acusar el matrimoni i les seves filles, Elionor i Sofia, de fer servir passaports falsos per moure's lliurement pel món quan viatgen d'incògnit. Una pràctica que només fan els delinqüents o algú amb molt de poder per saltar-se la llei. Cap llei a Espanya permet Letícia, la infanta Cristina o Froilán fer servir passaports falsos i segons Del Burgo ho fan. A Instagram l'assot de Letícia acaba de penjar quatre fotos que són marca de la casa: críptiques. Com jeroglífics. Són tres lectures i un mapa. Són demolidores contra Letícia i la premsa i ara afegeix un nom fins ara ocult: Telma, la seva exdona, de la que mai parla. Del Burgo destaca que llegeix "premsa lliure" però no els diaris als qui considera venuts al poder, sinó la revista mensual de pensament Catholic Herald. I penja dos llibres de ficció, un italià sobre la família i un mexicà amb un títol que fa pensar: Las muertas. Coincideix en el moment que Zarzuela ha deixat caure Letícia i la donen per amortitzada:

 

El llibre Las muertas té un argument que assenyala directament les germanes Ortiz Rocasolano, Letícia, Telma i en molta menys mesura, Érika: "El escritor mexicano Jorge Ibargüengoitia es quién le da vida a esta historia, en la que relata los crímenes cometidos por tres hermanas. Estas mujeres tras su ambición cometieron innumerables crímenes, los cuales no contaban con que tiempo después terminarían al descubierto, tras una venganza por parte de un hombre que fue amante de una de estas mujeres". No cal ser un gran desxifrador de jeroglífics per saber que Del Burgo adverteix que és ell l'amant que revelarà els crims de les germanes Letícia i Telma, les dues a qui coneix bé: va estar enamorat d'una, casat amb l'altra i se suposa que amb relacions sexuals amb totes dues. Aquí va la gran incògnita de Jaime del Burgo: Telma.

Érika, Telma Letizia Ortiz, única foto juntas, fuente Adiós princesa
Érika, Telma Letizia Ortiz, única foto juntes, font Adiós princesa

Jaime del Burgo dedica tots els seus esforços a 3 objectius: "Letizia, Pedro Sánchez, Felipe VI, por ese orden en la cadena de mando, trío indigno", segons ha escrit a twitter de manera molt explícita. Per això no perd el temps en el quart objectiu, Telma, la seva ex, la germana de Letícia, amb qui es casa després de ser l'amant de la reina. Alguns sospiten que Telma no era una esposa sinó una tapadora per tal que Del Burgo i Letícia se seguissin veient. Ell parla per primer cop d'aquella època, any 2014. Telma i Jaime van estar casats quatre anys, de 2012 a 2016. Segons va publicar-se Jaime no viva amb Telma ni quan era a Barcelona: s'instal·lava a l'Hotel Arts mentre Telma vivia al seu pis al barri de Sarrià. Jaime explica que al 2014 corria per Central Park 12 km diaris i que va patir dos embòlies pulmonars. Telma ni hi era. Vivien a 4 000 km, els que separen NYC de BCN.

Mapa de Central Park amb la cursa diària que feia Del Burgo, 6 km d'anada i 6 de tornada i text de les dues embòlies que va patir pel tabac de pipa i el sucre que consumia: "Hace 10 años corría en el parque 12 km al día. En São Paulo sufrí una embolia pulmonar, varios días en la UCI (...) Seis años después, viviendo en Paris, sufrí una segunda embolia. Nuevo parón. “Es el tabaco”. Es el azúcar". Dos accidents pulmonars que gairebé li costen la vida: any 2014 al Brasil, casat amb Telma, i any 2020 a París casat amb Lucía, la seva segona dona. És evident que Telma no era a Sao Paulo amb el sue marit entre la vida i la mort.

Jaime del Burgo y Telma Ortiz
Jaime del Burgo i Telma Ortiz, el fals matrimoni, EP

Del Burgo comparteix amb Letícia una cosa: odien el sucre. Dispara contra la reina i ara contra Telma, la dona absent, la falsa esposa, la coartada. Traurà a la llum els "crims" de les germanes Ortiz, els seus delictes, i aleshores s'entendrà millor el seu llibre. Si no el titula Las muertas és perquè el títol ja estava agafat. Però es refereix, de manera macabra, a Érika en sentit literal i a Letícia i Telma, que després del llibre de Del Burgo ja no aixecaran el cap.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!