El rei Joan Carles porta un temps on està veient la cara menys amable de la vida des que va accedir al tron d'Espanya. L'emèrit ja no és el campechano a qui tothom li reia les gràcies. I els darrers anys, una sèrie de catastróficas desdichas han malmès la seva imatge desembocant en unes fotos malaltissament prim i enfonsat, i veient "cómo se acerca el final"

joan carles dorm GTRES

GTRES

Repassem: el lleig de la seva jove a la seva dona; la seva ex amant Corinna acusant-lo de tenir diners en comptes suïssos; Sofia trencant amb ell de portes en dins; la mofa a les portes d'un restaurant de Vigo ("Eh, Juanca, ¿qué tal el centollo? ¡Viva la República! ¡A tope sin drogas!"); el seu gendre Urdangarin a la presó; les suposades paternitats de la belga Ingrid Sartiau o del català Albert Solà; l'operació de cor a vida o mort a l'estiu; la mort de la seva germana gran Pilar; i el darrer cop, la mort de la seva cosina Cristina de Borbón.

infanta pilar i rei joan carles  GTRES

GTRES

No sabem si Joan Carles veu la llum o no. El que sembla clar és que ha vist la crida de la fe i les darreres setmanes hi ha qui assegura que s'ha convertit en un religiós de cap a peus. Tant, que fins i tot duu una polsera amb el Pare nostre. "Quién se lo iba decir a él! ¡Juan Carlos con una pulsera religiosa! Con la fama de calavera que en estos últimos años se ha ganado al trascender aspectos de su vida en parte disipada", escriuen a El español. El mitjà assegura que JC no se separa de la polsera, coincidint amb una metamorfosi anímica que l'ha dut a buscar refugi en la religió.

rei joan carles gtres

GTRES

Expliquen que Joan Carles, al funeral de la germana, va confessar als més propers que d'un temps ençà "solo quiero rezar". Problema: no se sap el pare Nostre actual: “Quiero rezar el Padre Nuestro, pero yo me sé el de ´perdona nuestras deudas así como nosotros perdonamos a nuestros deudores´, y no el otro”, li hauria dit a un íntim. Pel que sembla, no és capaç de memoritzar “perdona nuestras ofensas como también nosotros perdonamos a los que nos ofenden”. Qui sap si a partir d'ara ens haurem d'acostumar a una versió més beata de l'emèrit: "solo falta la foto en misa de 12 en el templo de San Ginés de Padriñán, la iglesia moderna de Sanxenxo".