Mentre el Tribunal Suprem estudia els recursos del cas Nóos i la Fiscalia demana augmentar la pena a deu anys, Iñaki Urdangarín desfulla la margarida: Entraré a la presó, no hi entraré, entraré, no hi entraré...  Que es vagi preparant: Pilar Eyre ja té la resposta. I el que diu Pilar Eyre va a missa. El duque em-palma-do ja pot anar posant el necesser a la motxilla... I alguna cosa més, a jutjar per les condicions que segons la cronista blava de referència tindrà Urgangarín a la presó. Quina? Estremera, Navalcarnero o Aranjuez. Possiblement la primera. A Nanclares de Oca hi ha molts presos d'ETA i Catalunya... pasapalabra.

urdangarin ACN

ACN

L'escriptora comença el seu article setmanal a les pàgines de Lecturas amb un suculent "¡Lo sé todo del ingreso de Urdangarín en prisión!". Entre els alts funcionaris de presons Eyre té una gola pregona que li piula més coses que la infanta Cristina en un dia de judici: "El cuñado del Rey solicitará su ingreso en un módulo de respeto de un centro tipo". Una estada que no tindrà res a veure amb la presó alemanya de Puigdemont que va mostrar ahir un morbós El programa de Ana Rosa.

Urdangarin i Cristina platja  gtres

Gtres

Activitats especials

Com serà el primer dia d'Urdangarin a presó, en cas d'entrar-hi? L'analitzaran un metge, un psicòleg i un treballador social. Però el més sucós són els "compromisos" que adquirirà el duc quan signi la petició d'ingrés. Compromisos relacionats amb la seva higiene corporal i mental: "Se comprometerá a ducharse cada día, a mantener limpias las instalaciones, a ser respetuoso y a integrarse en las actividades socioculturales". Quines són aquestes activitats? Semblen unes vacances organitzades a Marivent. Cursar una carrera a la Uned, rebre classes de capoeira dels brasilers empresonats, fer cursos de cuina o impartir classes d'educació física als seus companys de pati.

urdangarin infanta platja GTRES

Gtres

Urdangarín també tindrà dues visites setmanals i un vis a vis cada vint dies. Se suposa que amb la Infanta Cristina. En una habitació especial. I si es porta bé, li podran concedir un altre vis a vis extra. Vaja, que la parella podrà seguir xerrant de les seves coses. Els de El Jueves ja estan afilant els seus llapis.

jueves vis a vis

El Jueves

Per si Urdangarín no en té prou amb els téte a téte matrimonials, també podrà fer amiguis a la garjola. Segons el confident d'Eyre, "Aunque ahora le parezca imposible, ¡hará amigos! ¡Estará muy solicitado! No tiene nada que temer por su seguridad, en absoluto. Estará con presos no conflictivos, además, a estos personajes como Urdangarín, por su dinero, prestigio e influencias, les bailan el agua".

Parlant d'aigua i d'amics, "aunque él ocupará una celda con lavabo y retrete, las duchas son colectivas"... Veurem si finalment se'n lliura o l'acaben condemnant per tràfic, no de sabó, sinó d'influències, frau, prevaricació i malversació. Per si de cas, Iñaki ja té la bossa feta. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat