Diuen que després de la tempesta arriba la calma i sembla que Letícia voldria amb totes les seves forces que això fos veritat. Que es fes públic el vergonyós vídeo en el qual menyspreava la reina Sofia va ser un cop dur a la imatge de la Reina. Les crítiques no cessaven, la majoria es posicionava a favor de l’emèrita, escridassaven Letícia i quedava com una bruixa. La Casa Reial havia d’actuar ràpidament i van aprofitar l’operació de genoll de Joan Carles I per aparentar un presumpte bon rotllo entre sogra i jove.

La monarca va obrir-li la porta del cotxe, va fer-li carícies, va obligar les nenes a agafar de la mà la iaia i somriure com mai... Però res d’això va ser suficient. El teatre no va colar massa, tot i que ells segueixen actuant com si res. Des de llavors els Reis han tingut uns quants actes oficials i en tots ells ha regnat la complicitat, arribant amb el cap alt i mostrant-se ben alegres.

Felip i Letícia junts  GTRES

GTRES

La visita d’Estat del president de Portugal ha tornat a deixar imatges de la Reina vestida de gala, amb un vestit de perles i la tiara preferida de la reina Sofia. Un altre gest amb el qual pretén demostrar que tot està perdonat.

L’última estratègia ha arribat aquest dimecres. Letícia presidia la quarantena edició dels premis SM de literatura infantil i juvenil, un acte molt esperat perquè la Reina havia de pronunciar un discurs. Eren les primeres paraules després de l’escàndol i tothom estava pendent d’analitzar al detall què deia.

Doncs bé, va optar per l’opció amb més força: fer gala de bona mare centrant el discurs en l’afinitat que té amb Elionor i Sofia. Tot començava amb Letícia assegurant que han passat la Setmana Santa llegint sense parar: “El que més m’agrada dels llibres guanyadors és que a les meves filles els hi han encantat. Els hem llegit a Setmana Santa i no hi havia manera que els deixessin perquè poguessin terminar-los!”.

Letícia discurs  EFE

EFE

Letícia discurs  Casa Reial

Casa Reial

El conjunt estilístic que va escollir la reina va tornar a ser d’allò més sofisticat. En aquesta ocasió va recórrer a una granota en negre senzilleta, d’escot V i tirants. Una elecció que va combinar amb un clutch blau marí amb tatxes i unes sabates d’ant a joc. Arriscada, ja que el blau i el negre fins ara sempre s’havien repel·lit...

Letícia discurs 3 EFE

Letícia discurs 5 EFE

EFE

La nota curiosa de la cerimònia va ser la presència de Cristina Cifuentes. La polèmica la persegueix aquest últim mes des que sortissin a la llum les presumptes irregularitats que envoltarien el seu màster. Però això sembla que no ha importat gens la reina Letícia, qui va posar ben somrient al seu costat com si res passés.

Letícia discurs 4  EFE

Complicitat entre criticades?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat