Telecinco ha apostat i ha perdut. Estrepitosament. L'especial sobre el vintè aniversari de la boda de Felip i Letícia ha fracassat en la nit del dissabte, situant-se com a tercera opció a l'Estat espanyol amb un paupèrrim 8'3%. L'estrena de l'enèsima edició de 'La Voz Kids' a Antena 3, i fins i tot una pel·lícula a La 1, van ser més vistes que el format presentat per Isabel Jiménez. No passarà a la història, malgrat l'enorme quantitat de testimonis que van recollir a través de convidats i entrevistes gravades. La sensació generalitzada era de massatge, tot i que sempre hi ha excepcions. Algun punyal sí que va volar des de la cadena amiga, i amb destinatari concret: la família política de la reina, els Borbons.

Que l'asturiana no era la persona que volien al seu nucli classista i privilegiat és ben sabut. Joan Carles, Sofia i Elena, especialment i des del primer moment. La divorciada plebea, sospitosa de republicana, amb un pare vivint en pecat, avi taxista... una heretgia. Ara, anys després, també sabem que per allà hi havia Jaime del Burgo, personatge d'alt voltatge i mil vivències esgarrifoses. El casament va ser camp de mines per als Ortiz Rocasolano per la pressió dels royals, arribant a situacions esperpèntiques i conflictes intrafamiliars. Va ser la recepció oficial, l'acte de benvinguda, al seu nou univers particular. 

Felipe Letizia boda Telecinco
Felipe i Letícia al casament / Telecinco

El programa, òbviament, no ha tocat la figura proscrita de l'examant i excunyat navarrès, qui amenaça ara amb una sèrie de televisió (ja no hi ha llibre a la impremta). En canvi, sí que ha revelat la conducta agressiva i gens amistosa dels membres envers la nova princesa d'Astúries. L'encarregada de transmetre el missatge, una presentadora de televisió catalana molt coneguda a tot l'estat espanyol, Sònia Ferrer. Una examiga de TVE que va compartir temps amb la periodista, a maquillatge feien pinya. Letícia mai no va explicar-li que estava amb el futur rei d'Espanya, però s'ensumaven una bomba de la col·lega. Feia coses rares per a l'època, com tenir dos telèfons mòbils. "Yo sabía que estaba con un diplomático", especulava en aquella època Ferrer. El dia de l'anunci oficial, "estaba nerviosísima", recorda. Però no és l'únic que li ve al cap, no.

Sonia Ferrer Telecinco
Sònia Ferrer / Telecinco

A partir d'aquell dia, la vida de Letícia Ortiz no tornaria a ser igual. Va deixar el pis de soltera de Valdebernardo, d'infaust record pel suïcidi de la germana Erika, mare de Carla Vigo, i es va instal·lar al Pavelló del Príncep del complex de La Zarzuela. La Sònia recorda com eren de virulentes les crítiques a la nova royal, "desmedidas" i que venien de tot arreu, "monárquicos y no monárquicos". Però el més dolorós va ser sentir-se menyspreada i abandonada per la institució que passaria a representar: "Tampoco se sintió arropada por la Familia Real". A poques paraules, ja saben. Normal que Letícia celebri més haver estat mare que la dona del rei d'Espanya. Un mal rotllo constant. 

Letizia catedral Palma Telecinco
Letícia, contra els Borbons / Telecinco

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!