Els darrers aconteixements al voltant de la família reial han fet perdre la paciència a més d'un. La ciutadania que no es ruixa amb Barón Dandy ni té el toro d'Osborne tatuat a la natja dreta ha dit 'prou'. El que ha fet i desfet el campechano és de traca. La impunitat amb la que ha anat per la vida ara li està passant factura, si més no, en la seva imatge pública, en edat, però, octogenària. I el seu fill comença a esquitxar-se per molt que ell intenti tapar la brossa sota les catifes de Zarzuela. Que si li retira la paguita, que si yo no sabía nada, que si bla, bla, bla, com va definir molt bé Laura Rosel.

reis saluden

@CasaReial

Però algú es creu que Felip anava amb el lliri a la mà i no sabia d'on venia el mig milió d'euros que li va finançar el viatget de noces a tutiplén per diferents paradisos del planeta? Els Borbons, però, continuen fent paperots de cara a la galeria. L'últim, sortir tots quatre, Felip, Letícia i les nenes, en plan família feliç i treballadora al despatx de Letícia per escoltar què bé que parla en català la princesa.

familia reial despatx

@CasaReal

Però hi ha qui n'està tip de posades en escena carrinclones, anacròniques i faltant a la realitat. Máximo Pradera ha alçat la veu més que ningú, durant aquestes setmanes. El presentador i escriptor ha ensorrat els Borbons com no es recorda. Com? Amb sis preguntes acompanyant la foto que il·lustra aquesta peça, on es veuen els reis i les nenes somrients com si fos una felicitació nadalenca. Sis dubtes demolidors adreçats directament als monarques i als monàrquics, que en aquest país de pandereta proliferen com bolets a la tardor a la que la Institució rep més atacs del compte.

max pradera

@max10

Pradera es mostra implacable i va directe a la jugular:

¿No les dará vergüenza ser Reyes?

¿Tenerle que decirles a sus hijas que tendrán trabajo, casa y dinero pa’ siempre?

¿Que pueden robar y asesinar porque son inviolables?

¿Que los nombró Franco?

¿Que al bisabuelo lo echamos por corrupto y al abuelo lo mismo?

¿No les da vergüenza?

Lamentablement, la resposta a totes les preguntes és NO. 

La casa reial espanyola fa temps que va guardar la vergonya en un calaix de Palau.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat