Enèsim ridícul de la Casa Reial espanyola. Durant la pandèmia, els reis ja han demostrat provadament que per fer la poca feina que tenien al dia, connectar-se uns minuts amb diferents persones per saber l'abast de la crisi, per via telemàtica, necessitaven uns chuletas amb els noms i les fotos dels seus interlocutors, no fos cas que no els memoritzessin. Ara, els responsables de les xarxes socials dels Borbons han demostrat que tampoc no van massa bé en geografia, història i toponímia. De fet, han perpetrat un ridícul majúscul.

reis palma

@CasaReal

Els reis estan fent el seu particular Bienvenido Mr. Marshal per les diferents comunitats autònomes. N'hi ha 17. Només cal que sàpiguen correctament el nom de les 17 i de les ciutats que visiten. No és tanta feina. És el mínim que se li presuposa als que regnen un país, que sàpiguen els noms dels llocs del país que regnen. Com a mínim, dels que visiten. La segona aturada ha estat a les Illes Balears. Concretament, a Palma. repetim, a PALMA. No Palma de Mallorca. Perquè fa temps que el nom oficial de la ciutat balear és Palma, sense el de Mallorca, que respon a èpoques pretèrites. Des del gener del 2016 el ple de Cort va aprovar el canvi de nom de la ciutat. Mirin, però, aquests dos tuits oficials:

Palma de Mallorca. Per no parlar que tampoc es tracta del Paseo Marítimo, sinó de l'ArenalEt felicito, fill, com dirien a La competència de RAC1. Fa gairebé 24 hores d'aquests tuits. Algú els ha canviat? Pa qué. Equivocats i dropos fins i tot en això. La xarxa ha esclatat:

Las cosas de Palacio van despacio... Però si triguen una mica més en aprendre que es diu Palma i no Palma de Mallorca, potser ja estarà instaurada la república.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat