Són de manual. El mateix dia que mig país (l'altre es tapava la cara o mirava cap a una altra banda, començant pels mitjans de comunicació unionistes) s'indignava pel viatget de noces que van dilapidar Felip i Letícia on no es van estar de res, en resorts paradisíacs i després d'omplir-se la boca parlant de les bondats de descobrir racons d'Espanya, el mateix dia, què va fer la Casa Reial? Fer bandera de com d'íntegres que són i com de noble és la monarquia espanyola, pensant sempre pel bé dels seus súbdits... Demà m'afaitaràs.

joan carles i felip riuen 2 gtres

GTRES

Zarzuela ha volgut marcar paquet i amagar la vergonya sota la catifa. O sota comunicats que generen encara més indignació. La Casa Reial ha publicat a la seva pàgina web l'estat de liquidació del pressupost amb data 31 de març, dues setmanes després que el rei Felip fes públic que li retiraven la setmanada al seu pare després que saltés l'escàndol sobre els comptes fraudulents a Suïssa. Insistim: després que es fessin públic. Ves a saber què hagués passat si cap mitjà ho hagués esbrinat i publicat... El cas és que al campechano li han pertocat d'aquest 2020, només  uns 40.000 euros, la quantitat que li pertocava corresponent a l'assignació dels primers dos mesos i mig: des de l'1 de gener fins el 15 de març.

Joan Carles Felip EP

Europa Press

I on va a parar l'assignació que ja no rebrà l'emèrit? A un fons "para cubrir las urgencias de Casa Real. Necesidades inapelables de carácter no discrecional para los que no se hayan hecho la adecuada dotación de crédito". És a dir, que tal i com explica El Confidencial, els 161.034 euros anuals que Felip li ha retirat al seu pare passarà a incrementar el "fondo de contingencia del Presupuesto de la casa real", segons ha comunicat la Casa Reial a la seva pàgina web. La reacció de la ciutadania no s'ha fet esperar. Especialment, per haver de llegir la frase cubrir urgencias de Casa Real després d'haver viscut una pandèmia per coronavirus on els hospitals estaven desbordats i amb manca de mitjans i on l'economia dels contribuents ha saltat pels aires:

Cubrir urgencias... El que és urgent és que els Borbons deixin de prendre'ns el pèl. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat