El 47e aniversari de la reina Letícia sembla arribar en un moment delicat en l'estat anímic de la Ortiz Rocasolano. L'enèsim, sí. L'episodi de fa un parell de dies a Sevilla, on va esbroncar un escorta després d'ensopegar, amb el ja famós "casi me mato", no és ni molt menys casual. Letícia està "a la que salta". Té un munt de 'problemes' al cap que li espatllen el somriure que s'esforça en lluir a cada aparició pública. Però què és el que amoïna l'esposa de Felip VI? La premsa espanyola ofereix una llista de greuges, que asseguren que no són derivats de bufar espelmes i acostar-se a la cinquantena. Que a ella no li preocupa el pas del temps. Qualsevol ho diria, veient la seva transformació física des que va deixar TVE i va entrar a formar part de l'univers Zarzuela. El seus mals de cap no s'arreglen amb cirurgia, però.

Letícia i Felip presentacio RTVE.es

Letícia i Felip presentacio RTVE.es

Leticia balconada estiu GTres

Letícia aniversari GTres

La cosa és més profunda, i a la té a tocar. L'entorn familiar és la mare de tot plegat. Per una banda, arran de l'operació de cor de Joan Carles, que ha fet que l'emèrit estigui permanentment instal·lat a palau. La relació entre tots dos és pitjor que inexistent: "Tan mala que el Rey emérito se marchó de Palma justo un día antes de que llegara Letizia. No quiere estar con ella ni al revés". Fins i tot la visita que la reina va fer al patriarca dels Borbons al centre mèdic va ser una maniobra estètica, zero real. Ni tan sols van passar de l'habitació annexa a la de Juanito. 

joan carles GTres

Joan Carles I hospital GTres

Però si la presència del sogre a casa l'atabala, encara porta pitjor l'imminent exposició pública de la Infanta Elionor, a punt de fer 15 anys i amb uns quants compromisos en actes oficials que li treuen la son. Passarà d'anar a l'escola amb la bandereta d'Espanya a lliurar a l'octubre i per primera vegada a la seva vida els premis Princesa d'Astúries, herència de la seva mare. Els seus premis, vaja. La nena s'ha fet gran i comença a escapar de l'ala protectora materna, i tots són nervis. Després vindrà una nova cita, al costat de la germana Sofia, que al novembre debuten a Catalunya. Una cita marcada en vermell, majúscules i signes d'exclamació i alerta, amb motiu dels premis Princesa de Girona. Veurem si li queden ungles per a aquelles dates. 

elionor sofia felip hospital efe

Felip VI Letícia Infanta Elionor Infanta Sofía sortida hospital EFE

Aquests són alguns dels motius del nerviosisme de la reina, que tampoc pot perdre de vista el que fa la seva (explosiva) neboda Carla Vigo o el romanç de la seva germana Telma amb un home casat. La família és un regal (enverinat) per a Letícia. El problema: No poder controlar-la.