La casualitat ha volgut que la tornada al col·le de les filles dels reis d'Espanya coincideixi amb la Diada de Catalunya. Mentre els nens catalans fan festa, o acompanyen els seus pares de manifestació, a Casa Reial han decidit dues coses: que enguany sí que normalitzaran el que ja fan totes les monarquies europees i es deixaran fotografiar entrant l'hereva i la germana a escola.

La decisió més rellevant, però, és l'altra: posats a fer un anunci d'Espanya han fet el que no fa cap altre príncep europeu: que Elionor lluexi una ostensible bandera d'Espanya. I al col·legi.

reis nenes cole efe

reis nenes primer dia cole 2019 efe

EFE

La nena podria dur motxilla de Frozen però han preferit la dels esportistes olímpics espanyols, que van anar a Río de Janeiro, als JJ.OO de 2016, amb aquesta motxilla. Amb l'excusa de que és esport, una bona dosi de nacionalisme espanyol que no llueix cap altre hereu de cap altra monarquia europea, que van de forma neutra. A Espanya, bandera.

motxilla espanya youtube

leonor primer dia cole efe

motxzilles

EFE

Crida l'atenció que només l'hereva Elionor va amb motxilla d'Espanya. La seva germana Sofia, més natural, es penja tot tipus de clauers divertits i infantils: una espardenya, un hipopòtam, un peix rosa i d'altres. Totes dues d'uniforme d'escola d'elit però la motxilla no és uniforme, cadascuna porta la que vol, o la que volen els seus pares. Felip i Letícia marquen el camí: Elionor rojigualda. I els nens que vagin a la Diada amb banderes de Catalunya els diran adoctrinats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat