L'anunci del càncer de Kate Middleton ha caigut com una bomba. Dramàtic, sorprenent, polèmic i detonant, en termes generals, d'una onada mundial de solidaritat i comprensió cap a la princesa de Gal·les. El comportament erràtic de les darreres setmanes, amb patinades en l'estratègia de comunicació que han desembocat en un circ de tres pistes, ha quedat disculpat en certa manera per la gravetat del problema. De la mateixa manera, l'allau de teories conspiranoiques de tot tipus, també referents a la relació de parella de Middleton amb el seu marit Guillem, ha estat desactivat. Un el que ha col·laborat, fins i tot, un dels seus familiars directes: el tiet Gary, germà de la mare de la royal. 

En Gary, de passat delictiu, bocamoll, polèmic i sempre disposat a fer caixa "en honor" de la família, està rendibilitzant aquest últim i cruel tràngol de la seva neboda. No és la primera vegada: ja havia ficat molta cullerada en la guerra contra Enric i Meghan Markle. Ara aprofitava el descens als inferns que va començar amb l'ingrés a The London Clinic, on la Kate va ser operada d'un problema abdominal que ha derivat en la descoberta del càncer. Mentre intentava recuperar-se al llit de l'hospital, en Gary fitxava pel 'Gran Hermano VIP' a canvi d'una bona suma de diners i de la promesa de parlar de la Família Reial. Va passar dels advertiments i precs dels seus, i ha estirat el xiclet a la tele fins que l'han fet fora. Ha estat ràpid, la veritat: la primera setmana, al carrer.

Kate càncer EFE
Kate anuncia que pateix càncer / EFE
Gary Goldsmith Youtube
Gary Goldsmith / Youtube

Tanmateix, en Gary continuava al plató del programa com a comentarista: el contracte és sucós i volia fins l'últim cèntim. Però clar, fa unes hores Kate commocionava el món i agafava en Gary, portaveu oficiós de la princesa, en fora de joc. El noquejava. En saber que patia càncer, un extrem del qual era absolut desconeixedor per manca de confiança, anunciava que no assistiria a la final del reality show. Es retirava del circ, feia un pas enrere. Però poc després s'esbombava un altre secret pitjor. Havia ofert una entrevista a 'Times Magazine' parlant de la intimitat de parella de Kate i Guillem. L'humiliava. 

Gary Goldsmith, tio de Kate Youtube
Gary Goldsmith, oncle de Kate Middleton / Youtube

En Gary, conscient que l'havia espifiat de valent, començava amb les excuses de mal pagador. "L'entrevista es va fer fa una setmana, i s'ha imprès abans de les tristes notícies sobre la meva neboda Kate. Els meus pensaments estan amb ella i amb la seva família en aquests moments difícils. Estic decebut amb la coordinació de la publicació. Espero que això marqui una línia pel que fa a les especulacions i les conspiracions. Donem temps a la Kate, Guillem i als nens, i demostrem una mica d'amor". Tot fenomenal, però cap intenció de reconèixer l'error. L'enemic és a casa. En Gary és un perill.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!