Kate Middleton, princesa de Gal·les, passa per l'etapa més difícil de la seva singladura royal. I no és poca cosa, tenint en compte l'enrenou amb els cunyats Enric de Sussex i Meghan Markle. Però la seva desaparició, sobtada i preocupant, supera amb escreix altres passatges vitals. Les teories sobre el seu estat real són infinites, i la cerca d'una imatge que acabi amb les especulacions està provocant precisament l'efecte contrari. Controvèrsia,, Photoshop i excuses inversemblants. Estratègia arriscada, més tenint en compte el que explicàvem fa unes setmanes, arran del fitxatge del seu polèmic tiet pel 'Gran Hermano VIP' anglès: està convalescent i necessita repòs. Que no l'alterin. Doncs bé, la missió és un fracàs, i en bona part per culpa seva. Ha alimentat la bèstia. 

En tot cas, anem al principi de la història: Kate Middleton va ser intervinguda quirúrgicament per un problema abdominal del qual no s'han donat més detalls. Les fotografies anteriors a l'ingrés de la princesa a The London Clinic, el mateix centre mèdic que tracta el càncer del seu sogre, el rei Carles III, acreditaven que alguna cosa no anava bé. Es posava la mà al costat del ventre, fent ganyotes de dolor. Si eren reals o una estratègia de comunicació per ocultar un altre tipus d'intervenció, com una cirurgia estètica, és un debat que s'ha tornat a obrir recentment. En aquell moment la versió oficial colava, i es respectava la seva decisió de desaparèixer per un temps. Però l'espera s'ha fet massa llarga, estranya i erràtica. Fins i tot per als que rebutgen teories de la conspiració, però que alhora volen respostes. La més clara: quina malaltia està patint la Kate?

Kate Middleton abdomen GTRES
Kate Middleton / GTRES

Les aparicions fugaces de la dona de Guillem als mitjans de comunicació ens han mostrat a una Kate desmillorada, molt més prima, diferent. No podem arribar a distingir plenament el seu rostre i descartar retocs estètics, però si es percep un estat general que no té a veure amb les darreres aparicions de la royal. La pèrdua de pes, segons una tertuliana del programa 'Espejo Público' de Susanna Griso, és una de les conseqüències de la malaltia que pateix, i patirà malauradament, en el futur. Antena 3 ja va donar el diagnòstic de Carles III, i ara ho fa amb la princesa a través de Carmen Lomana, qui afirma que la seva font és "muy potente". Evidentment, no serà cap dels assenyalats per l'intent de robatori de les dades hospitalàries de la royal. Gosa posar-li nom i cognoms al mal: la malaltia de Crohn.

Es tracta d'una patologia de difícil solució, malgrat els tractaments i fins i tot les intervencions quirúrgiques. "Una afectació inflamatòria de tipus crònic i autoimmune del tub digestiu que evoluciona de forma recurrent amb brots". D'origen desconegut, provoca dolor abdominal, diarrees, febre, pèrdua de pes, hemorràgies rectals, etcètera. Lomana afegeix que "esta es una de la enfermedades en las que influye el estrés. El mal de Crohn es un poco estigmatizante y muy doloroso. Tiene que relajarse". Segons estudis mèdics, "el pronòstic és incert i individual. En general, la qualitat de vida entre els brots és bona, i es pot fer vida normal. Tanmateix, existeix un risc de tumors al còlon". Haurà de vigilar-ho de prop i, definitivament, posar en pràctica el famós lema britànic de 'Keep calm, and carry on'

Kate GTRES
Kate Middleton / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!