El drama de Kate Middleton ha acabat amb les especulacions, els atacs i el circ que envoltava els prínceps de Gal·les fins fa unes hores. La mateixa Middleton posava fi al joc del gat i la rata amb una aparició demolidora. Un vídeo explicant, en primera persona i de manera colpidora, que pateix càncer i que s'està sotmetent a quimioteràpia. Per això la seva desaparició, per això el silenci, per això els moviments estranys de les darreres setmanes. I també, precisament per això, l'enorme escàndol organitzat al seu voltant. Retocs estètics, crisis de parella... Gairebé de tot menys un diagnòstic fotut dels seus problemes abdominals. Tot s'ha complicat a partir de l'operació, el segon càncer a The Firm és una realitat. I han esperat a comunicar-lo primer als seus fills abans que explicar-s'ho a l'opinió pública. Un moviment comprensible, però una estratègia de comunicació reial terrible. Han alimentat una bèstia mediàtica que ha portat de tot, menys tranquil·litat. 

Han estat molts aquells que, veient i sentint la Kate, que se n'han sentit especialment sensibilitzats. Entre ells, molts periodistes. Ens hem deixat portar pel comportament erràtic de tota una Casa Reial com l'anglesa, considerada com la més important del món i que travessa una etapa convulsa i plena d'incerteses. Per això, les paraules de Middleton han suposat un bany de realitat amarg: principalment per empatia. Això, que s'explica tan fàcilment, no és pas tan habitual. Només està a l'abast dels grans. I en aquest camp, el del periodisme royal, hi ha una figura enorme. Per vàlua i per valors. Pilar Eyre, sempre ella. 

El vídeo que dedica la catalana en el seu famós canal de Youtube és una demostració palmària d'elegància, honestedat, sentiment i exemple. Amb l'impacte encara visible a la seva expressió corporal, la Pilar va trigar ben poc a plasmar la seva reacció. I el primer de tot va ser lloar la protagonista: "Se me han llenado los ojos de lágrimas", reconeix, en recordar el moment en el qual la Kate parla del seu marit Guillem, agraint-li el suport, la dedicació i la cura dels petits de la casa. Un príncep a qui es tornava a titllar d'infidel durant la setmana passada amb la famosa Rose Hanbury. Eyre també se sent tocada pel missatge que, en acabar, la princesa adreça a tots els malalts de càncer del món. I li reconeix un gest: el de no queixar-se. 

Pilar Eyre TV3
Pilar Eyre / TV3
kate cancer Insta
Kate Middleton / Instagram

La rematada final de l'escriptora és sublim i l'honora: "Por la parte que me toca, me da un poco de vergüenza haberme montado tantas películas. La verdad es tan cruda, tan cruel.. Que una persona joven, con tres niños pequeños, tenga un cáncer... Es una cosa espantosa". I li envia aquest missatge, amb tota la humilitat i amb el cor a la mà: "Yo soy creyente y voy a rezar por ella. No la conozco, pero voy a rezar por ella". Pilar Eyre, sempre al seu equip.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!