Kate Middleton, princesa de Gal·les i la persona més buscada per mig planeta des de fa uns mesos, té càncer. S'ha acabat el bròquil, l'especulació, el circ en el qual hem participat milions de persones. Nosaltres inclosos. L'espectacle consistia a tractar d'esbrinar els motius de la desaparició de la dona de Guillem d'Anglaterra; analitzar cada fotograma de les imatges, fossin furtives o oficials i retocades; interpretar el comportament d'uns i altres i, finalment, omplir els espais en blanc de la història. La veritat, però, ja sabem quina és. La famosa operació abdominal venia amb sorpresa desagradable. La Kate, com el seu sogre Carles III, malalts de càncer. I ha estat ella l'encarregada d'anunciar-ho en un exercici comunicatiu commovedor, i el més important i urgent: real. 

La decisió de la princesa ha agafat tothom amb el peu canviat. Malgrat les informacions que apuntaven a la possibilitat que acabés patint tumors al còlon, el càncer semblava una opció remota. També que escollís un divendres al vespre aparentment random, però que té tot el sentit. Ha arribat molt abans que "després de la Setmana Santa" i també abans del Diumenge de Pasqua, data que donaven per bona els mitjans anglesos fins poques hores abans del vídeo bomba. Tot s'ha accelerat: per les sospites del robatori del seu historial mèdic a The London Clinic, i perquè comencen les vacances escolars al Regne Unit. La canalla estarà protegida durant unes setmanes. Una decisió encertada que arriba, lògicament, després d'haver mantingut la conversa més seriosa, dura i difícil de la jove existència d'en George, Charlotte i Louis. La de la mama està malalta, està rebent un tractament que es diu quimioteràpia... i que tot anirà bé.

La protecció dels nens ha condicionat totalment la presa de decisions, tot i que, malauradament, no podem perdre de vista un detall: la Kate no és una persona qualsevol. És una futura reina, i els límits de la privacitat no són els mateixos. Si l'equip de comunicació de Kensington Palace hagués tractat el tema com el de Buckingham, potser no hauríem assistit a tot el xou. No podem obviar aquest detall, malgrat els enormes graus d'excitació que se n'han viscut. 

foto fake kate i els fills
Kate Middleton amb els fills a la famosa foto fake / Instagram
Kate  Guillermo GTRES
Kate i Guillem / GTRES

Fent la vista enrere, alguns detalls del desenvolupament d'aquest cas cobren tot el sentit. Com la desaparició sobtada de Guillem durant la missa funeral per Constantí II de Grècia, a pocs minuts per a l'inici de l'ofici al Castell de Windsor. Va ser en aquell moment quan li van donar la notícia, i lògicament va quedar destrossat. També un detall de Camil·la, la sogra, picant l'ullet a Middleton a través d'una joia, un fermall. Un que és molt semblant a l'anell de compromís de la Kate, i que està maleït. El que lluïa durant la gravació i que pertanyia a Diana de Gal·les i era un obsequi de Carles III, i s'associa amb infidelitats, mentides i tragèdies. El príncep el va reclamar a Enric de Sussex, qui custodiava la peça de la difunta, per segellar el seu futur amb Middleton. La llegenda negra s'acarnissa amb una altra royal. 

Kate càncer EFE
Kate anuncia que pateix càncer / EFE
Kate anillo EFE
Kate amb l'anell maleït / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!