Joan Carles I viu les seves darreres hores com a home d'Estat en actiu i es prepara per gaudir dels plaers de la vida. Pobret, que no n'ha gaudit mai. Que tremolin les tavernes més sibarites, les places de toros d'aquí i d'allà i les pobres bestioles que persegueix arreu del món escopeta en mà. Això sí, la seva retirada té un preu, i només cal fer una ullada als mitjans per saber quin n'és: La barra lliure dels informadors de la corona, especialment d'aquells que mantenen una relació d'amor i odi amb l'emèrit. Una d'elles, la Pilar Urbano, que s'està fent l'agost deixant sucosos titulars sobre el Borbó, com ha fet al Suplement de Catalunya Ràdio, revelant caceres d'ossos ni més ni menys que amb Vladimir Putin per fer negocis amb el petroli i gas russos. Si quedava algú que creia allò del "me he equivocado" de Juancar després de Botswana, que vagi despertant del somni.

"Muy arrepentido no estaba". Urbano també ha descobert el Christmas nadalenc que li va fer arribar el monarca l'any passat, en el que es reproduïa "una pintura de su figura, bien estilizada, armado con una escopeta y en compañia de un perro". Vaja, que a Joan Carles no li treuen allò de la caça "ni a tiros". Normal, és el seu escenari ideal per pastar una escandalosa fortuna de 2.300 milions de dòlars (2.000 milions d'euros), aconseguida a base de comissions, i que deixen els 194.000 euros d'assignació oficial en "calderilla" per satisfer els seus "lujos carísimos y exóticos", també en termes cinegètics. Ho va fer a Telecinco, on va anar tan lluny que no trobem ni rastre de l'entrevista al seu web.

Urbano també ha repassat el tema Corinna, assegurant que "le dijo a Rajoy que le preparara los papeles, que él se divorciaba y abdicaba", però que la famosa comissionista li va dir alguna cosa semblant a "yo sin corona no quiero nada". Ho va insinuar amb una expressió molt més desagradable i que va quedar a mitges, una cosa així com "yo no voy a ir a empujar la silla de ruedas de este señor". La repassada ha estat monumental. Un epitafi a l'alçada del personatge. També de la Urbano, que déu-n'hi-do.